View Single Post
Vechi 21.08.2010, 15:00:50
Nicole_Alma's Avatar
Nicole_Alma Nicole_Alma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Norvegia, dar romanca in suflet
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am nascut in Norvegia si mi s-au explicat dinainte dezavantajele periduralei: prelungirea travaliului din cauza imposibilitatii de a impinge eficient. Aproape tuturor femeilor carora li se face peridurala si se face si epiziotomie (li se taie perineul), pt ca nu mai pot impinge eficient. Asta n-o spun din carti, ci de la doctorita si moasa care m-au asistat.

Initial am refuzat peridurala, dar din cauza unor probleme si a durerilor insuportabile am cerut-o pana la urma. Problema este ca eu n-am simtit nicio ameliorare a durerilor (am facut-o cu aprox 2 ore inainte de nastere), iar de impins nu mai puteam impinge ca inainte. Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-am refacut relativ repede (mai multe saptamani) desi am fost taiata destul de mult.
Pt unele peridurala intr-adevar a avut efectul scontat, cel de amelioare a durerilor, dar pt mine nu. Dumnezeu a vrut ca eu sa nasc in dureri.

Eu sunt de acord cu cezariana doar in caz de necesitate, atunci cand se constata ca este pusa in pericol viata copilului si a mamei. In tarile civilizate nu exista cezariana la cerere, dar in Romania s-a incetatenit aceasta cutuma promovata mai ales de medicii dornici inavutire, pe care multe mamici putin documentate au imbratisat-o. S-a ajuns sa se programeze nasteri chiar din saptamana 36-37, cand atat mama, cat si copilul nu sunt pregatiti pt marea intalnire. Trist, dar adevarat.