Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Stie cineva care este anul corect al mortii Sf. Apostol Petru, caci difera de la un autor la altul: unii afirma ca in anul 62, altii in 67. Am gasit scris ca II Epistola a Sf. Apostol Petru ar fi din 67, ceea ce ar fi imposibil, daca acesta a murit in 62.
|
Nu există date despre anul morții și nici despre anul compunerii celor două epistole, dar se admite în general că Sf. Petru ar fi murit în timpul persecuției lui Nero, 64-68 iar epistolele ar fi fost scrise prima la momentul începerii persecuției iar a doua în anul 67. Oricum, în a doua epistolă este menționat Sf. Pavel ca fiind în viață, el fiind considerat că a murit în 64 de către unii autori.
Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Nu contest in mod absolut interpretarea aceasta, eu insumi inclin intre cele doua posibilitati pentru Babilonul apocaliptic - Roma sau Ierusalimul.
Sunt insa curios cu cine identificati, in cadrul acestei interpretari, cele doua Fiare ?
|
Versetul 11,8 nu lasă urmă de îndoială că cetatea cea mare este Ierusalimul:
Și trupurile lor vor zăcea pe ulițele cetății celei mari, care se cheamă, duhovnicește, Sodoma și Egipt, unde a fost răstignit și Domnul lor.
De asemeni corespondența cu elemente și expresii din alte cărți ale VT și NT arată că autorul Apocalipsei avea în vedere Ierusalimul când se refera la "cetatea cea mare" sau "desfrânată".
Cu cine pot fi identificate cele două fiare nu știu; puteți să căutați pe internet, probabil există destule situri care să dea indicii despre aceasta.