Citat:
În prealabil postat de anonim30
De curand am incercat sa cunosc un barbat crestin.Ne-am intalnit o singura data, dar am vorbit mai mult pe site.Mentionez ca imi doresc foarte mult o familie.Am primit insa reclamatii ca as incerca sa-l seduc, sa-l smintesc si a refuzat sa ne mai vedem.Cum as putea incepe o relatie cu un crestin fara a se ajunge la pacat? Nu vreau sa fac rau nimanui: nici lui si nici mie.
|
Cuvintele dv nu sunt foarte limpezi. Omul este căsătorit ? Dacă da, atunci reacția lui (și probabil a soției lui) este foarte explicabilă. Nu trebuie să insistați. Dacă nu este căsătorit și fie nu vrea să se căsătorească acum, fie dorește să aleagă starea celibatului pentru Cristos, reacția aceasta iarăși este de înțeles. Reacția creștinului față de ceea ce consideră a fi ispită este de a se ține departe de ea.
Abia dacă nu este căsătorit, însă nu exclude această variantă, reacția lui nu mai este de înțeles. Poate că el vrea să vă pună în gardă asupra faptului că nu dorește relații sexuale pre-matrimoniale. Ar fi un caz destul de rar în zilele noastre, de obicei e invers: bărbații insistă să le convingă pe femei (care se văd viitoarele mirese) că nu este nici un păcat. S-ar putea să fi dat peste unul mai feciorelnic, care crede că este păcat să te și întâlnești cu o femeie ? În acest caz poate că merită să insistați, fecioria, și în special fecioria bărbătească de dragul lui Dumnezeu și a legilor Lui, este o comoară rară.