Citat:
În prealabil postat de eduardd
Frumoasa atitudine a avut medicul respectiv, Ory.
Cred ca asta e si adevarata mea durere.. Nu numai lipsa banilor ( ca nu suntem chiar muritori de foame) ci faptul ca societatea in care traiesc aproape ma forteaza sa plec din Ro. Ma forteaza sa plec pentru ca nu mai suport mizeria, josnicia,pitipoancele, hotii si manelistii.. Senzatia mea (poate grestita) este ca "cineva" sta la spatele meu si imi tot inchide potecile pe care merg..
Mai ieri am admonestat o femeie de vreo 50 de ani ca aruncase hartia de la fornetti pe jos. I-am spus, cine crezi ca strange din urma ta?? La care ea imi raspunde privindu-ma urat..doar nu, eu?!?..si m-a injurat!..
..si atunci ma intreb,; pentru ce lupt? Care tara? Care neam?
Imi spunea cineva mai sus ca de fapt sunt suparata pe tara. Poate ca da! Sunt suparata ca sunt nevoita sa imi parasesc mormintele celor dragi, sunt nevoita sa-mi parasesc duhovnicul, sant nevoita sa-mi las inima acasa si sa plec in lumea larga. Ori asta e cea mai mare durere!! sa plec eu la munca si sa revin pentru a ajuta tara cu banii din afara?? De ce? De ce sa fiu nevoita sa ma despart de copii mei si de sotul meu? Pentru care tara sa ne jertfim? Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte!..
|
Ai mare dreptate ! Astfel gandesc si eu si tare mi-e sila, nu atat de josnicia si mizeria din tara asta, cat de faptul ca nu se mai intrezaresc sperante sa se schimbe ceva si aceasta este cel mai dureros lucru ! Nu mai este demult o suparare sau un moft, ci o certitudine.