Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 18.05.2007, 14:56:26
ancah
Guest

Implicit

Voi reproduce aici un pasaj din cartea Dr. Kenneth McAll "Vindecarea arborelui genealogic":

"Dintr-o suita de de cazuri de pacienti cu felurite dignoze, stari depresive, epilepsie, schizofrenie, tentative de sinucidere si asa mai departe, il vom reproduce spre pilda pe urmatorul caz: Joan, o copila de noua ani, este adusa la Dr. Kenneth McAll. Sunt studiate concluziile echipei de medici generalisti, marturiile parintilor, precum si rapoartele dirigintei clasei. Incepand cu varsta de cinci ani buna dispozitie de mai inainte a copilei se schimba busc.

Joan devine greu cooperabila, cu un comportment irational, intra in crize, fata i se schimonoseste, tipa minute in sir la mama ei: "Ma inspaimanta, ma ingheata" raspunde mama. Cade uneori in inconstienta, prabusindu-se, alteori alearga prin fata masinilor. E legata in hamuri. "Te urasc", ii striga ea parintelui sau, "nu esti tatal meu; de ce m-am nascut?" Alta data, intr-una din acele stari irationale isi ameninta fratele cu un cutit. La scoala, de asemenea isi pierde cu usurinta controlul si are izbucniri emotionale, nu se poate controla.

Dr. Kenneth McAll, incercand sa-i intocmeasc Arborele Genealogic, e preocupat sa descopere vreun stramos parasit, neincredintat ajutorului Dumnezeiesc, vreun caz de sinucidere. Dar de-a lungul ultimelor generatii nu descopera nimic.

Apoi o cheama pe Joan in camera de consultatie. Scena devine tot mai intens emotionala. Copila vine, se aseaza pe genunchii medicului. Intre altele el o intreaba cati frati si surori mai are. Raspunsul este surprinzator: "Am trei frati si trei surori". "Dar, Joan, mama spune ca tu ai trei frati si doua surori". Joan devine extrem de furioasa, sare de pe genunchii lui si bate din picior zicand:"Am trei surori nu doua! O vezi pe femeia aceea care sta acolo?" aratand catre mama ei. "Este o criminala. A aruncat-o in WC pe sora mea. Sora mea este prietena mea: eu o cunosc. O cheama Melissa". Mama izbucneste in in lacrimi si striga:"Atentie, va avea o criza".Tatal lui Joan se inroseste la fata, se cearta cu sotia sa. In timp ce se certau, Dr. Kenneth McAll marturiseste: "Am tinut-o strans pe Joan si i-am zis: Hai sa ne rugam tu si cu mine, Mantuitorului nostru Iisus Hristos, cerandu-I sa aiba grija de Melissa". Ne-am rugat "Doamne Iisuse Hristoase, Te rugam sa ai grija de Melissa si sa o iei si pe ea in imparatie Ta."

Era evident ca Joan atinsese un punct nevralgic al parintilor ei. mai tarziu mama a spus ca avusese un avort accidental datorita neindemanarii unui medic, inaintea nasterii lui Joan.
Uimitor e faptul ca mama nu mentionase incidentul fata de Joan si nimeni nu cunoscuse numele pe care ea voise sa-l dea copilei: Melissa.

Dar ce face Dr. Kenneth McAll intr-o asemenea situatie- mai mult, in asemenea situatii, deoarece el ne incredinteaza ca a avut 1400 de cazuri asemanatoare. Pentru fiecare din acestea el cere savarsirea Sfintei Liturghii prin care sufletul fiintei retezate de la radacina vietii este incredintat Iubirii, jertfei Mantuitorului. In cazul lui Joan, el marturiseste ca dupa Sfanta Liturghie pentru Melissa, viata acelei familii s-a schimbat. Izbucnirile emotionale ale lui Joan, comportamentul ei irational precum si incapacitatea ei de a se concentra au disparut complet si nu s-au mai repetat niciodata.Formele de epilepsie au incetat si s-a sistat si tratamentul."

Dr. McAll pune aici o problema de-a dreptul cruciala pentru milioane, miliarde de suflete care au inceput sa existe din insusi momentul conceptiei, dar nu au apucat lumina zilei, nu din voia lor si astfel nici Botezul. Biserica, prin canoanele randuite si aplicate la taina Sfintei Marturisiri, se ocupa staruitor de sarmanele femei, care savarsesc avorturi cu sau fara voie. Dar din nefericire, se ocupa mai putin de fetii odrasliti in sanul matern si sacrificati, asasinati in insasi "casa vietii lor" (" MAma mea sa-mi fi fost mormant si pantecele ei sa fi ramas vesnic impovarat". Ieremia 20.17)
Extras din studiul introductiv de Pr. Galeriu la cartea " Vindecarea arborelui genealogic"
Reply With Quote