Citat:
În prealabil postat de truthtostone
Problema sunt cei care stau dincolo si in loc sa spuna "Da,imi este dor de casa mea,dar nu ma pot descurca acolo" spun "Nu imi este dor de casa mea,casa mea este acolo unde am masina si locuinta.Romania este o tara de tigani.Nu imi apreciaza munca.Si alte bla-bla-uri".
Recunoasteti,dorul de casa este la fel de ucigator ca lipsa unui trai decent si sunt sigur ca multi ar renunta la o vila cu doua masini intr-o tara straina pentru o casa in Tara lor de origine.
|
Problema cu dorul de tara...aici e un paradox, iti e si in acelasi timp nu iti e dor de tara. Parctic iti e dor de tara de pe vremea cand puteai sa te intretii cat de cat, cand inca mai aveai rude in tara, prieteni neocupati( cand ajungi la o anumita varsta, fiecare e cu treaba lui, cu familia lui). Cand revii in tara dupa o anumita perioada, constati ca tara de care iti era tie dor exista numai in imaginatia ta, ca de fapt in Romania e mult mai rau decat atunci cand ai plecat( pt. ca acum ai termen de comparatie cu ,,dincolo´´) si ca de abia astepti sa te intorci in tara de adoptie.
Eu am avut un soc cand m-am intors in Romania. Intr-adevar , ma topeam de dor dupa tara mea, dar odata pasind pe pamant natal, nu ma mai regaseam , totul in jur ma deprima( blocurile, strazile, toate urate, gunoaiele). Mi-au trebuit vreo 2 luni sa imi revin.
Pe mine personal, a ajuns sa nu ma mai lege mai nimic de Romania, nu am rude care sa ma lege, nu am prieteni care sa ma lege( in sensul ca ma vad f rar cu prietenii fiind casatoriti si cu copii, mai mult vorbim la telefon), nu am o casa care sa ma lege, nu am prea multe obiecte pe care sa le car cu mine( cateva haine si carti, calculatorul), biserica si duhovnic am si ,,dincolo´´, in concediu intr-un pelerinaj pot sa vin si din afara.
Ceea ce ma leaga de Romania sunt numai amintirile ( pe care le pot lua cu mine oriunde ma duc) , prezentul are legatura cu Romania tot atat cat ar avea orice tara de pe glob.