Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca
Oameni chibzuiti, precum acea modesta doamna, au fost si inca mai exista.
A fi in stare sa iti administrezi bugetul este o arta.. nu oricine o poate face.. in zadar incerci sa inveti de la altii. ..asta o ai in sange sau nu….ii admir pe cei care reusesc, insa, recunosc ca eu nu voi fi capabila de asta niciodata…Deunazi sotul ma acuza de lacomie.. prea bine, recunosc ca adesea gresesc privind la cei de sus si asta produce o adanca tulburare a forului interior…devin carcotasa, ma plang de faptul ca desi am ales calea strainatatii si insingurarii, din punct de vedere finaciar, nu vad nici o diferenta remarcabila , ba chiar, paradoxal, traiul din tara era unul cu mult mai indestulator ptr mine.
Citeam undeva mai demult, ca există o diferență între a fi sărac și a fi lefter. A fi lefter este o stare temporară, a fi sărac poate fi o stare veșnică.
Si daca urasc ceva in vremurile astea noi, urasc cartile de credit… mi se par cea mai subtila si perfida cale de a ajunge la sapa de lemn..
|
Marina, ai atins un punct f important: creditul, pe care acum il iei si care crezi ca te va ajuta, dar care de fapt te afunda si mai mult, datorita dobanzilor mari care se practica la aceste credite. atentie mare la dobanda care se percepe: de multe ori scrie cu litere mici, text pe care in graba nu-l mai citim. TREBUIE citit, caci acolo se ascund conditiile, de multe ori vitrege pentru cel, care ia imprumutul. Cine ia mai multe asemenea imprumuturi, de obicei ajunge in imposibilitate de plata. Atentie deci. Multumim, Marina, de atentionare.