Citat:
În prealabil postat de glykys
Ideea asta ecumenista cu toti care se inchina la acelasi Dummnezeu mie imi da dureri de cap. Noi credem "intr-Unul Dumnezeu", "si intr-Unul Domn Iisus Hristos" si "intru Duhul Sfant", Dumnezeu in Treime, care nu se impaca nicidecum cu Buddha, Allah sau mai stiu eu cine.
|
Durerile de cap deabia sunt la inceput , caci "prietenii" se vor inmulti pe zi ce trece , se inmultesc precum ciupercile otravitoare dupa ploaie ! Sunt peste tot , pe forum , pe strada , in biserici , pe langa biserici . . . Sa fim vigilenti ! Colegul nostru de pe forum georgeval a raspun de cateva ori la astfel de "provocari" si doresc sa redau raspusul lui atat de inspirat : "Am mai postat observatia lui Mircea Eliade care spune ca nu putem spune ca exista aceasi divinitate , dar poarta nume diferite . Ideea de divinitate este prezenta in toate religiile dar identitatea divinitatii nu este aceasi . Aceste trei mari religii personaliste au si aspecte comune dar si deosebiri . In abstract putem vorbi despre acelasi Dumnezeu al Vechiului Testament dar in realitate ??? " Aceasta tema a fost dezbatuta de nenumarate ori pe forum , atat la Topicul Vechiul Testament cat si la Noul Testament . Acestui ratacit i s-a raspuns si la Topicul Secte si Culte ( " un sectant care se rusineaza " ) , dar ca orice sectant raspunde ca un robotel bine instruit de pastorii sai . Misiunea lui si a colegilor lui este clara :
de a ratacii si pe altii !