View Single Post
Vechi 22.08.2010, 21:57:49
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Implicit Si chiar Preoti pot gresi ... dar Biserica niciodata ?!

Intrebare :
Care din aceste "precepte" le considerati (conform dogmei) ca trebuie respectate, daca luam in consideratie ca traducerea si adnotarile sunt facute pe marginea acestei "Sfinte Scripturi" de un Mitropolit : IPS Bartolomeu Anania ? ("Biblia sau Sfanta Scriptura" aprobata de Sfantul Sinod in anul 2001 - daca sunteti Preot al Patriarhia Romane inseamna ca ASA veti citi in Biserica, din Biblia pe care o aveti astazi sau ma insel ?

In legatura cu acei micuti morti (nu din vina lor sau a parintilor) cred ca versetul 4 (mai sus prezentat) spune totul (Iz 18:4):

Că toate sufletele sunt ale Mele; precum sufletul tatălui, tot așa și sufletul fiului: ale Mele sunt; sufletul care păcătuiește, acela va muri.
Dt 24:16 Rm 2:9

Citat:
În prealabil postat de manuela_m Vezi mesajul
Cred ca multe chestiuni ar trebui remediate, pentru ca nu ne fac deloc cinste si ii indeparteaza pe oameni de credinta! P.S. Mentionez ca nu sunt o ignoranta, ca stiu ce vorbesc si ca am citit mult in domeniu si chiar imi cunosc credinta ortodoxa.
Felicitari doamna "manuela_m" pentru cele postate ! Ati pus punctul pi "i" !

Domnule Preot, imi pare rau ... dar ati gresit ! Nu asa se explica ceva, binenteles, daca aveati intr-adevar ceva de explicat. Dupa mine, nu stiati ce sa-i raspundeti doamnei "manuela_m" si in loc sa recunoasteti acest lucru (nu este nici-o rusine sa marturisesti cand nu stii, ... sau poate trebuie sa va fie ?!) ati sarit repede "sa-i puneti pumnul in gura", in loc sa amanati raspunsul pana ce veti gasi o forma "mai cucernica" (mai blanda). S-au credeti ca un Preot este tot stiutor, care nu poate fi contrazis. V-as aduce aminte ca si dumneavoastra ... puteti gresi ! Asa cum si eu pot gresi ! V-ati facut de ras ... Biserica pe care o slujiti (Apropos, eu fiind mai nou pe acest Forum nu am aflat la ce Biserica va inchinati - este cumva ortodoxa si tine de Patriarhia Romana, condusa de Preafericitul Parinte Daniel sau nu ?!). Daca v-am "jignit" cumva, va rog sa ma scuzati ! Nu asta era la ce m-am gandit eu, fiti sigur ! Eu am vrut doar sa va atentionez ca, felul cum ati procedat nu a fost "pedagogic" si ca Preot trebuia sa stiti acest lucru. Doar ati invatat acest lucru in Facultate ! S-au am gresit ?!

Si pentru ca tot a fost mentionat un verset din "Sfanta Scriptura" (Iz 18:1-4) vi l-as da in forma acceptata de Sfantul Sinod (cu traducerea lui Anania) :

[ VT ] Vechiul Testament
[ Iz ] Iezechiel
[ Cap. 18 ] Dreptatea lui Dumnezeu și răsplătirea omului.

1 Și a fost cuvântul Domnului către mine, zicând:
2 „Fiul omului, ce înțelegeți voi prin această zicală de printre fiii lui Israel, care zice:
«Părinții au mâncat aguridă
și fiilor li se strepezesc dinții?».
Ir 31:29 Plg 5:7
3 Viu sunt Eu! zice Domnul: Zicala aceasta nu va mai fi spusă în Israel! <<a>>
4 Că toate sufletele sunt ale Mele; precum sufletul tatălui, tot așa și sufletul fiului: ale Mele sunt; sufletul care păcătuiește, acela va muri.
Dt 24:16 Rm 2:9
--------------------------------------------------------
<<a>> Legea lui Moise prevedea responsabilitatea colectivă și ereditară: obștea răspunde solidar pentru păcatul unui singur om, urmașii răspund pentru păcatele părinților (vezi Iș 20, 5; 34, 7; Nm 14, 18; Dt 5, 9). Urmându-i lui Ieremia (31, 29), Iezechiel amendează curajos vechea doctrină și introduce principiul responsabilității individuale: fiecare om răspunde pentru propriul său păcat. Mai mult: dreptul care păcătuiește va fi pedepsit, iar păcătosul care se îndreaptă va fi mântuit. Dumnezeu însă Își păstrează, pentru toți oamenii, o inepuizabilă rezervă de îndurare.

Copiii nu pacatuisera (nu avusera cand sa pacatuiasca - Parintii aveau pacatele proprii, ca unii le amesteca : pe ale Parintilor cu ale copiilor - nebotezati, este cu totul si cu totul altceva). Deci ... sufletul lor nu a murit odata cu trupul ! Concluzie : Se pot ingropa alaturi de Familia lor. Nu li se poate aplica "separarea" de Parintii lor, pentru ca ar insemna o "negare" a Cuvantului lui Dumnezeu : "Lasa-ti copiii sa vina la mine !". Unde se vor gasii acesti copiii in "momentul Adevarului" ? Langa "sinucigasi" sau langa "Parintii" lor, atunci cand vor fi chemati in fata lui Dumnezeu ? Si de ce ? Intrebari pentru fiecare (Preot sau mirean - indiferent de Religie).

Ca nu i se poate face o Slujba "conform tipicului ortodox" sunt de acord, pentru ca nu fusesera Botezati. Si tot din aceasta cauza, Slujba care totusi se poate face, este de "ajutor" pentru Parintii necajiti (cazul nostru - ca le-au murit copiii in incendiu) din punct de vedere ... PSIHIC. De aceea si Patriarhia a mentionat ca se poate face o "Slujba de Mangaiere" pentru acei Parinti (nu pentru copiii, dupa cum se vede). De fapt cred ca este o "impacare a tuturor partilor implicate ...

P.S. Stiind ca sunt unii useri care "sar in sus" la auzirea unei asemeni "blasfemii", ca mi-am permis sa spun unui Preot ca ... "a gresit", le spun atata doar : "discutia este intre mine si dansul si daca am gresit cu ceva, eu mi-am cerut scuze anticipat". Deci numai dansul se poate simti "jignit", ceilalti care se dau ... "jigniti", pentru mine sunt "fariseii" pe care Domnul nostru Iisus Hristos i-a dat afara din Templu.
Reply With Quote