Citat:
În prealabil postat de ap2010
Probabil cel care a pus intrebarea voia un sfat pentru problemele de sanatate pe care le are,nu sa dea nastere la controverse interminabile.Eu am vrut numai sa ajut,nu sa suport ironii si lectii gratuite.
|
Cel care a pus întrebarea era necăjit de înșelătoriile din domeniul medicinii care pe vremuri se chemau vrăjitorii iar acum, cu o denumire la modă și mască științifică bioenergie. Și este unul din cei ce ne-au rugat să lămurim cât mai pe larg și mai documentat problema.
Dar dacă vreți să-l ajutați pentru sănătate dați-i sfaturi sănătoase. Dacă cineva vă cere un pește și îi dați un șarpe, acesta nu-i ajutor ci momeală vicleană, milostenie drăcească, așa că să nu vă așteptați la laude și recunoștință din partea ortodocșilor. Dacă vreți să fiți admirat mergeți la un forum vrăjitoresc. Veți putea chiar fi premiat.
Dacă ați dat însă sfat viclean nu vă mirați că vi se răspunde, doar suntem pe un forum ortodox unde cei care l-au creat tocmai aceasta au dorit: ca Ortodoxia să biruie viclenia. Ironia nu este adresată dvs. ci bioenergiei. Nu ne permitem de dragul lui Hristos să jignim pe nici unul din cei ce poartă Chipul Lui, indiferent cât de acoperit de noroi.
Dacă însă nu a fost un sfat viclean ci unul sincer, dintr-o convingere personală greșită, după cum bănuiesc și nădăjduiesc, atunci cercetați adevărul. În această privință aici tocmai pentru aceasta ne străduim cu destulă osteneală pentru a cerceta adevărul cu privință la energiile folosite în medicină. Dar dacă dvs. căutați cu adevărat adevărul de ce vă supărați când aflați alte idei?
Pun și eu la sfârșit o întrebare retorică: oare de ce toți cei ce susțin că bioenergia este bună sunt așa de țâfnoși? Oare duhul enervării e un semn al adevărului, al păcii lăuntrice al celui ce a ajuns la limanul și odihna cunoștinței celei de sus? Sau este semnul agitației dinainte de înec?
Răspunsul se află în semnătura noastră de mai jos, un cuvânt de taină și atât de actual al Sf. Marcu Ascetul