View Single Post
Vechi 23.08.2010, 09:35:42
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Domnule Calin, nu sunt motive care sa solicite o atitudine penitenta din partea dumneavoastra. Nu de aprecieri am nevoie, cu siguranta. Paranteza ce a nascut discutia, aceea cu "nivelul universitar", isi dorea si sa scoata in evidenta, indirect, ceea ce dumneavoastra spuneti in postul pe care-l citez mai sus. Sincer, personal nu dau nici "doi bani" pe multe trasee universitare ale unor "teologi" pe care-i cunosc personal. Dar ma opresc aici, acestia nefiind in grija mea.

Traducerea acelei paranteze ar fi aceasta:
- aceasta prezentare a problemei (prezentarea pe care eu am facut-o) este departe de a fi luata in calcul ca fiind teologica, mai ales de nivel universitar. Aici suntem pe un forum, nu intr-o aula si de aceea am incercat sa explic ceva folosindu-ma de acele gandiri pe care le-am copiat rapid din vreun colt ascuns al ratiunii mele, fara note de subsol, trimiteri sau bibliografie. Totusi, trebuie tinut cont ca problema in discutie poate fi (si a fost) cercetata si de teologii adevarati (aici poate fi un indemn spre studiu individual), dar aici, pe forum, de la mine, atat pot sa ofer.-

Cu stima si binecuvantare!
O.K., m-am lămurit. Reacția mea, oarecum ostilă, a venit atunci când a apărut acel nivel nivel universitar într-ale teologiei, pentru că, observ deja bine treaba asta, nici dvs. sunteți de acord cu faptul că credința nu are nevoie de patalamale universitare.

Iertare și Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote