View Single Post
Vechi 23.08.2010, 12:08:52
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de eugenb Vezi mesajul
Din cate am observat chiar si aceasta traducere este "veche", adica nu este versiunea din anul 2001, ultima traducere si cea mai completa de pana acum dupa mine, binenteles.
.............................
Faptul ca unul sau altul dintre Preotii BOR alege sa predice "Sfanta Scriptura" fara sa tina seama de "sfatul" Patriarhului Roman, din simplu motiv ca este ... atins de pacatul "lenii" nu este o scuza pentru acel Preot, dimpotriva.
..............................
Faptul ca exista inca o "fractiune" acceptata cu foarte mare greutate in Biserica Ortodoxa Romana (din cauza marii bunavointe a Patriarhului Roman), atata vreme cat te afli in Public, nu poti poti sa ignori ceea ce Sfantul Sinod si Patriarhul Romaniei te "sfatuieste" sa faci. In concluzie, acest "Preot" GRESESTE foarte tare cand, desi i s-a atras atentia ca nu procedeaza bine ... persista in GRESEALA. Imi pare rau, continua sa procedeze intr-un mod GRESIT si datoria noastra este de ai atrage atentia cand GRESESTE.
................................
Tinereatea lui, se pare ca il face sa greseasca, dar cu ajutor poate sa se corecteze de buna seama.
Sunt lenes, este adevarat. La sfintele slujbe citesc din acea carte pe care o stiu in biserica de peste 15 ani (Sfanta Evanghelie). Nu am avut bani sa procur alta, editie noua,, nici nu am incercat, intrucat nu am gasit nicaieri o obligativitate spre a o schimba. Dealfel, sunt sigur ca noua editie nu vine sa reformeze din temelii Cuvantul Domnului pentru oameni, ci poate aduce o "aranjare" a textului (cu scopul de al face mai usor de inteles dupa criterii ce tin de parcursul istoric). Dintotdeauna, cei care au lucrat la astfel de "rearanjari" au avut ca principala grija sa nu modifice esenta. Exemplu: se inlocuieste termenul de "nebun" cu acela de "nemintos"; mie mi se pare mai dificil cel de-al doilea dar si eu cand am folosit termenul de nebun in pastoratie, nu cu sensul de bolnav psihic ci de om lipsit de intelepciunea Scripturistica, am observat ca mai usor se sminteste crestinul. Totusi, termenul de nebun mi se pare mai aproape de adevar, parerea mea!

Referitor la sfaturile despre cum sa-mi fac preotia, raman la ceea ce am afirmat intr-un post anterior: grija mare daca nu sunteti episcop, daca sunteti, fie-va mila si nu ma ispititi ca sunt slab am si asa destule pe cap!

P.S.
1) Eu cred ca nu sunteti episcop. Un episcop nu se ascunde daca are ceva de spus!
2) Va rog sa dati click pe numele meu de la inceputul fiecarui post si ve-ti putea accesa pagina cu datele mele personale, atat cat am considerat necesar sa fie public aici (cu toate ca in internet greu te poti ascunde, iar eu nici nu caut asta), dar suficient pentru a nu putea fi acuzat ca cel "nevazut pentru fatarie".
Reply With Quote