View Single Post
Vechi 23.08.2010, 12:23:47
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eugenb Vezi mesajul
De ce ocoliti intrebarile pe care vi le-am adresat ? Si tacerea este un raspuns ! V-am rugat sa-mi dati exemple concrete la intrebarile sau la afirmatiile dumneavoastra pe care eu le-am comentat (criticat), dar nu ati raspuns nici ca nu as avea dreptate. Sa inteleg ca ... am dreptate ! Vad ca ati ajuns si dumneavoastra la concluzia mea ... ca ati pacatuit prin perpetuarea in GRESEALA si ca sfatul pe care vi l-am dat cu mersul la Duhovnic v-a ajutat. Macar atata si tot este un semn ca s-ar putea sa "reveniti" intre "oile" din Biserica Ortodoxa Romana. Dar ar trebui ca pentru inceput, sa respectati mai intai Sfantul Sinod si PF Parinte Daniel - Patriarh al Romaniei. In ce priveste solicitarea de Canoane se poate rezolva foarte usor, dar nu asta s-a dorit. Mai degraba se arata GRESEALA facuta, decat sa dai pedepse. Sper ca ati inteles la ce m-am referit si va veti respecta Biserica pe care ati "promis" sa o Slujiti (incepand cu Sfantul Sinod si Patriarh). Daca o sa faceti asa, veti avea cu siguranta un prieten in mine. Daca v-ati gandit ca v-as "dusmanii" cu ceva, ati gresi din nou. Nu ! Nu pot sa "dusmanesc" pe cineva din cauza ca ma calauzesc dupa Cuvantul lui Dumnezeu ... "a gresi este omeneste" (dar a "perpetua in greseala" este un pacat foarte grav - sper ca si dumneavoastra sa tineti minte acest lucru). Pentru ca ati hotarat sa nu raspundeti la ce va propuisesem voi inchide aici discutia dintre noi doi (sper ca nu o sa incercati sa trageti "spuza pe turta" dumneavoastra , in loc sa o "lasati cum a cazut" - nu ca m-ar "supara" prea tare, dar asta nu va arata decat ca nu ati inteles intr-adevar nimic din aceasta discutie).

<<< Biblia sau Sfânta Scriptură este Cartea despre care Dumnezeu spune, prin gura Sfântului Său Prooroc Moise: „ea nu-i pentru voi doar o vorbă goală, ci e însăși viața voastră, și prin cuvântul acesta vă veți îndelunga zilele...“ (Dt 32, 47). Același adevăr ni-l descoperă apoi Însuși Fiul lui Dumnezeu întrupat pentru noi, Domnul nostru Iisus Hristos, când le spune ucenicilor Săi: „Cuvintele pe care Eu vi le-am grăit, ele duh sunt și viață sunt“ (In 6, 63). Așa a înțeles Biserica încă de la întemeierea ei, în ziua Cincizecimii, locul și rolul Sfintei Scripturi în viața ei, cinstind-o ca pe Cuvântul cel viu și spre mântuirea noastră lucrător al lui Dumnezeu. Cultul, teologia, viața duhovnicească, iconografia, într-un cuvânt întreaga viață bisericească ortodoxă este o dumnezeiască rodire a Sfintei Scripturi, așa cum ne-a fost ea încredințată de Sfinții Apostoli și tălmăcită de către cei mai adânci cunoscători și râvnitori plinitori ai învățăturilor ei: Sfinții Părinți. >>>
(http://www.crestinortodox.ro/biblia-online/ - "Precuvantare" ( + Teoctist) la "Biblia sau Sfanta Scriptura" editie jubiliara, Ed.IBM a BOR, Bucuresti, 2001).
Uff...! Multumesc Domnului ca am scapat!

P.S. Va rog sa intelegeti ca acest post este o gluma si nu o rautate! Sper ca stiti de gluma. Daca in aceasta viata caut un prieten, acesta este Iisus Hristos, este mai sigur asa. Nu desconsider prieteniile din lume, dar tinand cont de firea mea, am descoperit ca-mi sunt daunatoare duhovniceste.
Sa fiti incredintat ca exista Domnul!

Last edit:

Tacerea de care ma acuzati.... Ma gandeam la Solomon si de aceea tac.

Last edited by Pr.Gheorghe; 23.08.2010 at 12:26:29.
Reply With Quote