View Single Post
Vechi 23.08.2010, 12:34:54
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

In comunism toti vecinii mei lucrau. Acum doar unii, si asta nu pentru ca au iesit la pensie, ci pentru ca nu mai au unde. Multi faceau naveta cu trenul spre orase ca sa ajunga la lucru. Acum, daca mai circula doua trenuri pe zi. Pe o distanta de 30 de km faceam cu trenul 80 de minute. Acum exista maxitaxi si nu oricum - circula din 10 in 10 min, ta ia de unde vrei si opresc unde doresti. Stateam la coada cu o zi inainte de a aduce butelii, acum avem conduca de gaze. Eu nu aveam nici telefon fix, acum m-am imbogatit, am si mobil. Faceam la scoala "informare politica" - vorbeam despre traseul lui Ceausescu prin tara - despre realizarile patriei, acum presedintele tarii poate fi luat la misto. Aveam curent pana la ora 22.00, acum se sta cu lumina aprinsa, de veghe. Puteai circula si noaptea in siguranta, acum ai sansele sa fii batut chiar daca nu ai facut nimic. Erai luat de acasa pentru ca securitatea a interpretat gresit un cuvant rostit de tine, acum poti ridica un deget. Existau medici buni chiar si in sate, acum doar in marile orase... Nu pot alege comunismul - sunt multe persoane omorate fara vina, nu-mi place nici capitalismul - nu mai esti om, ci doar carne de tun.
Reply With Quote