View Single Post
Vechi 23.08.2010, 13:18:19
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Intre comunism si capitalism eu as alege... crestinismul. Ce este acesta? Nu este, sigur, nici comunism si nici capitalism. Este o dictatura (seamana cu comunismul), dar este dictatura Iubirii care te duce spre desavarsire, dar este si o permanenta lupta pentru acumularea de capital (seamana cu capitalismul), dar capitalul de acumulat este unul strict duhovnicesc si are menirea de a te ajuta in drumul spre desavarsire (sfintenie). Eu, personal, in acea directie ma straduiesc sa merg, deci crestinismul ma avantajeza.
Mă scuzați, dar nu am ajunge, oare, la Inchiziție? Fiindcă religia pusă în mâna celor fără scrupule, nici pe departe mânați de sentimente creștine, dar deveniți clerici, pe baza unor "recomandări" străine de spiritul creștin, nu duce, după cum știm din istorie, la ceva bun.

Sunt și eu pentru o dictatură a iubirii, iubirea liberă și asumată conștient. Sunt pentru iubirea Preafericitului Augustin: "Iubește și fă ce vrei".
Îmi doresc un dictator în persoana oricăruia dintre Sfinții Părinți.

O întrebare: ce am putea face noi fără a avea posibilitatea unei dictaturi a iubirii?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote