O simpla parere
In Luca 17:21 sta scris ,,Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.".Mereu m-am intrebat ce trebuie sa descoperim in noi,din moment ce imparatia lui Dumnezeu nu este mai departe de propria noastra fiinta interioara.Cred ca cei care descopera Imparatia lui Dumnezeu sunt cei descrisi de Mantuitor in Predica de pe Munte(Matei 5:3-11):
●Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor.
●Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
●Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul.
●Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.
●Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui.
●Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
●Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
●Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor.
●Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău
împotriva voastră, mințind din pricina Mea.
Cei care au gasit inauntrul lor asemenea resurse sunt cei care vor vedea Imparatia lui Dumnezeu iar motivatia este cuprinsa in acel text>,, Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu." Nu poti sa gasesti aceste resurse in tine decat daca esti curat cu inima.Daca esti curat cu inima,atunci vei gasi puterea de a aplica si intelege aceea invatatura iar efectul va fi ca vei vedea Imparatia lui Dumnezeu,dinauntrul tau,eliberat de patimi si intrebari fara sfarsit.
Doar se spune in Geneza 1:26> ,,Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră". Cred ca aici este o mare taina pusa de Cel de Sus in noi.Ne-a pus o o parte din lumina Lui in noi .Nu poti ajunge la ea, la ,,Imparatia" Lui, decat in modalitatile aratate.Nu trebuie sa o cauti prea departe. Este chiar in noi,in fiecare dintre noi si depinde de fiecare.Pe scurt:omul are posibilitatea reala,concreta si extraordinara de a o gasi chiar in el.Odata ce ai ajuns la ea te transformi ca om,ca fiinta, pt ca ea are la baza aceea caracteristica mai puternica decat orice,asa cum arata Apostolul Pavel,,Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea"(I Corinteni 13:13). ,,Restul vi se va adauga voua" este doar consecinta ad literam.
Acesta este parerea mea si nu am pretenia ca am inteles corect.Este doar o parere si atat.Am inteles ca exista un preot ortodox pe forum.Parinte,cu respect,poate aveti timp sa ne spuneti opinia dvs autorizata.Ar fi de mare folos.Multumiri anticipate.
Last edited by Scotianul; 23.08.2010 at 16:25:17.
|