View Single Post
Vechi 23.08.2010, 15:27:50
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Poate uitati un amanunt foarte important, tradatorii astia de neam si patrie, care au plecat afara, muncesc aici, si salarul lor ajunge in conturile lor din Romania. Adica, acel salar ajuta economia Romaniei. Acei bani raman acasa, fie pt o locuinta, fie pentru a deschide o firma, si a da noi locuri de munca, si doar o parte din ei raman aici in strainatate, pt cheltuieli lunare.
NU SUNTEȚI TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI PATRIE, fiindcă cei care ați plecat nu sunteți în puf acolo. Am și eu informații despre umilințele pe care le îndură românii printre străini. Absolvente de facultăți care au ales să lucreze ca menajere, oameni simpli care lucrează chiar la negru cu riscul de a nu fi plătiți, iar, voi, "trădătorii", cum bine ai spus contribuiți din plin la economia din România: majoritatea banilor câștigați de voi intră tot în această țară.
Cei care au plecat "dincolo" au fost determinați uneori de lipsa unor soluții de supraviețuire.

Mă adresez celor din țară: Cunosc un caz, profesor, care, după cei 25% retrași, are un salariu de 750 lei pe lună din care se scade și rată la bancă. (cred că 200 lei) Ce ar putea să facă? Să se amăgească cu patriotismul deșănțat și să renunțe să-și întrețină familia (doi copii)? Iar diplomele de profesor nu sunt recunoscute în vest. Nu dați cu piatra, fiindcă pentru unii chiar e greu!

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Ceea ce faceti voi aici, sunt cateva incercari prin care trecem noi, cei plecati afara, si nu faceti altceva decat sa ne intariti in credinta, sa ne rugam mai mult. Dar cum bunul Dumnezeu, nu exista doar in Romania, exista peste tot, ne intaraste si ne da putere sa mergem mai departe. Ca mai tarziu tot acasa sa ne intoarcem.

Doamne ai mila.
Ar trebui să ne rugăm unii pentru alții și să nu fim așa viteji, loviturile vieții pot fi, pentru oricare, destul de crunte.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote