de ce ar trebui sa alegem numai din astea 2 variante ?
de acord si eu ca ceea ce avem de dupa revolutie (s-o numim totusi asa) incoace, nu se poate numi capitalism. sau, poate doar o forma de capitalism salbatic, de genul "nu ma intrebati cum am facut primul milion de euro"... nici una, nici alta nu reprezinta o alternativa viabila. cu atat mai putin pentru viata crestina. pe de alta parte, dpdv social, a avut si comunismul avantajele lui (cu sacrificiile de rigoare). "libertatea" de dupa '89 nu a adus nimic bun pentru omul de rand. nici o schimbare esentiala. cu exceptia faptului ca ni s-a inlesnit libera circulatie. asa ca, nu-ti mai convine aici, pleci dincolo si asa mai departe... nici capitalismul adevarat nu este solutia. pentru ca nu promoveaza decat dedublarea personalitatii oamenilor. iar taxele platite de fiecare contribuabil sunt destul de mari, mergand pana la jumatate sau chiar mai mult din salariu... asta inseamna ca nu mai muncim pentru familie, ci pentru stat. capitalismul real ofera posibilitatea unei vieti relativ decente, dar si acumularea multor nemultumiri fata de sistem. capitalismul aduce obligatoriu cu sine, delasarea/comoditatea. asa ca nu prea se potriveste invataturii lui Hristos. deci, nici capitalism, nici comunism. ce altceva ? nu stiu si nici nu m-as hazarda in vreo presupunere... toate cele bune !
|