Citat:
În prealabil postat de colaps
Nu prea cred că va da roade acest apel al tău. Dacă am învățat un lucru despre atei, este acela că în cea mai mare parte ei sunt nerușinați și foarte încrezuți. Cam singura soluție ar fi ca administratorul / moderatorii să fie mai stricți în ceea ce privește discuțiile postate.
|
"Nerușinați", "foarte încrezuți", nu cred că sunt chiar toți. E și neșansa de a se raporta la sfințenie. Ei demolează orice idee de divinitate, orice valoare creștină, postulează propriul EU ca dumnezeu absolut și nu au de dat socoteală nimănui. Eu cred că sunt nefericiți: atâtea individualități distincte, fiecare cu propria imagine despre sine și nici o garanție că ceea ce spune este real. Pentru că lipsa incertitudinii crează îndoieli mari. Și îndoielile duc la frământări intelectuale niciodată rezolvate. Dorința lor de a ieși în evidență prin orice mijloace vine din faptul că nu mai cred într-o existență de dincolo de ei. Și să nu uităm: Dacă Dumnezeu nu există, e permis orice. Chiar și lipsa bunului simț.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
|