View Single Post
Vechi 23.08.2010, 18:12:42
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Sincer, nu stiu cate referiri exista in Sfanta Scriptura la inteligenta (personal nu am retinut sa existe o referire directa), in schimb exista nenumarate pagini inchinate intelepciunii.

Intre intelepciune si credinta exista insa un raport mentionat in Sfanta Scriptura. Sfantul Apostol Pavel distinge intre "inteleptii acestui veac", "cei ai lumii acesteia" si "intelepciunea dumnezeiasca" manifestata in cele "slabe si nebune ale lumii". Primii sunt exponenti ai necredintei, iar cei de-ai doilea sunt exponenti ai "puterii lui Dumnezeu".

Tot Sfantul Apostol Pavel ne spune ca raspanirea invataturii crestine la neamuri nu s-a facut prin silogisme, ci prin adeverirea puterii lui Dumnezeu, prin harul sau lucrator. Harul Sfantului Duh este cel care a facut din pescari Apostoli.
E adevărat ce spui. Înțelepciunea ține de maturitatea spiritului, iar inteligența de aptitudini.
Un analfabet (unul care nu știe să scrie și să citească), poate să fie mult mai înțelept decât un filosof (iubitorul de înțelepciune).
Inteligența se referă până la urmă la acumularea de date și informații și utilizarea lor în contexte diferite, precum și adaptarea la situații noi, inedite.
Poți fi mai inteligent la 20 de ani decât unul de 50 de ani, dar niciodată mai înțelept, aceasta vine odată cu maturitatea biologică și psihică a individului la care se adaugă și experiența de viață.
E adevărat că, odată cu trecerea vârstei, poate să apară nu numai înțelepciune ci și senilitatea.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote