Subiect: Apel la bun simt
View Single Post
Vechi 23.08.2010, 18:30:00
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
"Nerușinați", "foarte încrezuți", nu cred că sunt chiar toți. E și neșansa de a se raporta la sfințenie. Ei demolează orice idee de divinitate, orice valoare creștină, postulează propriul EU ca dumnezeu absolut și nu au de dat socoteală nimănui. Eu cred că sunt nefericiți: atâtea individualități distincte, fiecare cu propria imagine despre sine și nici o garanție că ceea ce spune este real. Pentru că lipsa incertitudinii crează îndoieli mari. Și îndoielile duc la frământări intelectuale niciodată rezolvate. Dorința lor de a ieși în evidență prin orice mijloace vine din faptul că nu mai cred într-o existență de dincolo de ei. Și să nu uităm: Dacă Dumnezeu nu există, e permis orice. Chiar și lipsa bunului simț.
Imi pare rau ca ganditi asa despre noi, desi a nu avea un Dumnezeu care sa comandeze ce sa faci nu inseamna ca-mi permit sa omor, un ateu este in grad sa ucida la fel ca un crestin. Doar ca crestinul poate avea iertarea de la prietenul sau din ceruri.
Nu cred ca fericirea este influentata de catre religie, nu avem un Dumnezeu, dar putem oricum sa iubim, sa avem o familie, si cine este fixat cu materialismul este doar un fixat. Desi mie mi se pare destul de dificil sa fi fericit in aceasta lume unde predomina salbaticia, criminalitatea, suferinta, durerea si ignoranta.

Last edited by Bast-et; 23.08.2010 at 18:41:19.
Reply With Quote