Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Ti-am spus: citeste predica parintelui Cleopa, el explica foarte clar ceea ce intrebi tu.
|
Am terminat de citit acea predica, aci este o alta:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou8.htm
Citez: "Dar oare numai călugării au făgăduintă? Voi mirenii nu aveti? Ba da! Voi aveti făgăduintă mai înfricosată. Aceea de la dumnezeiescul Botez. Dar voi erati copii mici si nu stiati că vă botezati atunci, nici ati cerut voi botezul. Martori oculari au fost preotul, nasul de botez si părintii vostri. Ati văzut cum îl întreabă preotul pe nas? "Te lepezi de satana?" "Mă lepăd". "Te-ai lepădat?" "M-am lepădat". "Crezi în Dumnezeu?" "Cred". Nu zice nasul Crezul? Si ai auzit ce spune: "Mă lepăd de satana si de toate lucrurile lui". Nu de unul sau două, ci de toate câte sunt ale lui. Să nu fiti fără grijă nici voi mirenii, că la botezul dintâi ati făgăduit lui Dumnezeu că vă lepădati de satana si de toate lucrurile lui."
Cum poate sa spuna ca EU m-am lepadat cand NASUL a raspuns "Mă lepăd"?? Cata scoala trebuie unei persoane sa inteleaga ca nu poate altul sa marturiseasca in locul meu!? Daca eu sunt invitata ca martor la un proces in tribunal poate sa se duca nasul in locul meu??
Citat:
Asa cum spune Parintele Cleopa , in predica indicata de mine, credinta este ca o mare in care daca te arunci fara sa stii sa inoti, te ineci. Si nu e de vina nici marea si nici valurile ca tu te pierzi.
|
scuza-ma dar gresesti, Cleopa numeste Scriptura o mare adanca si nu credinta cun zici tu. In 2 cuvinte, el ne indeamna sa NU cercetam Scriptura insa Iisus Hristos ne invita sa o facem"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine."
Cum iti explici ca Cleopa are curajul sa contrazica pe Mantuitorul?
Citat:
Poate oricine sa iti aduce argumente istorice, din traditie si din invataturile Sfintilor Parinti ca daca tu ai in cap ceva , o tii asa una si buna fara sa poti vedea si intelege adevarul.
|
de ce nu imi aduci argumente si din Scriptura? eu inca nu cunosc scrierile Sf. Parinti si sigur ca nu pot crede in ceva ce nu cunosc.