Iata una dintre concluziile la care doream sa ajungem, windorin.
Avem nevoie de f putin ca sa fim fericiti. Dar in loc sa alegem putinul, vrem mult. Sa ne uitam in casele si apartamentele noastre: sunt incarcate de nu mai este loc? Sau sunt aerisite, cu mobila putina si lucruri, doar cele de stricta trebuinta? Noi romanii avem tendinta de a ne umple spatiul de locuit, in asa fel incat sa nu mai ramana nici un petec neacoperit, ne folosit. Acest stil creaza o apasare de care nu ne dam seama decat cand mergem intr-un loc mai putin inghesuit.
Exista si un stil, care se numeste minimalism. Oamenii de pe aici se folosesc de acest stil in a-si aranja spatiul de locuit. Ca sa intelegeti,va voi spune, ca noi cand ne-am mutat a trebuit sa umplem camionul de doua ori in doua zile pana sa se goleasca apartamentul, ca si noi suntem romani, si am "harciogarit". In vreme ce vecina de vizavi s-a mutat in 3 ore... Asta mi-a dat de gandit si ca urmare am aruncat tot ce era tinut pe motiv ca "las“ca imi trebuie odata si odata". Va spun, este o mare eliberare!
Din cand in cand trebuie golit spatiul de locuit de aceste obiecte de prisos, pe care le tot achizitionam, dar care nu ne folosesc.
Societatea de consum a pus stapanire si pe romani. Incercati sa fiti mai atenti cu banii, mai ales daca spuneti ca nu aveti. Iar daca aveti, puneti in fiecare luna ceva banuti deoparte, pentru zile negre si pentru la pensie si nu va atingeti de ei.
|