Citat:
În prealabil postat de TreciLaRugaciune
Nu e bine sa faci de capul tau si sa te iai dupa sfatul nimanui in legatura cu cum sa postesti. Asta iti intrebi duhovnicul. El iti stie starea duhovniceasca si in functie de ce nivel esti el iti va spune cum sa postesti, cand sa tii post aspru, post negru. Dragi Crestini va rog din tot sufletul, nu mai incercati sa gasiti raspunsuri pe un forum, caci parerile sunt impartite. Intrebati-va duhovnicul in TOATE problemele voastre, caci el e singurul care orice ar zice este spre mantuirea voastra. Bine asta nu include si pe cei care sunt Pro ecumenismului si asa mai departe, aceia nu sunt preoti, caci sunt vanduti. Gandul imi spune ca acest forum este spre ajutorul cel mai mare pe care il poate da omul. Adica, la vreme de necaz sau nevoie, lasati numele si nevoia ca sa se roage toti cei citesc pe acest forum pentru toti, sa fim ca fratii caci asa sunt crestinii ortodocsi. Mai mare bine ca rugaciune nu poate face nimeni. Iertati-ma. Doamne Ajuta.
|
Aici am o parere opusa.Nu e totdeauna suficient sa ceri sfatul duhovnicului in probleme mai delicate.De ce? Pentru ca nu intotdeauna duhovnicul este si povatuitor duhovnicesc.
S-ar putea sa nu gasim niciodata un povatuitor,pentru ca asa sunt vremurile,acestia sunt foarte foarte putini.Asa ca nu facem de capul nostru,ci suntem nevoiti sa facem asa cum ne dicteaza constiinta ,in aceste conditii vitrege.
Daca duhovnicul ne-ar rezolva toate problemele,nu am mai fi aici pe forum.
La duhovnic mergem,ne spovedim,mai primim un sfat doua,dar in principal ne curatim de pacate si ne intarim cu Sfintele Taine.
Insa discernamantul trebuie sa treaca si prin filtrul propriei judecati si experiente personale.