Subiect: Sunt sarac!
View Single Post
Vechi 24.08.2010, 15:11:44
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Nu, nu suntem saraci, Anca, doar traim intr-un sclavagism modern, muncim doar pentru a supravietui la modul cel mai adevarat al efortului sustinut pentru supravietuire.
Tocmai ma gandeam zilele acestea cat oare o sa-mi vina factura la energie electrica, avand in vedere faptul ca am tinut aerul conditionat pe perioada caniculara, atat cat am putut cu putinta sa economisesc si sa reduc acest fapt la necesitate. Cu siguranta ca factura va fi cu 6 zero-uri in rol ( am mai patit ), iar acest lucru este strigator la cer.
Cum se poate sa platesti o factura la curent egala cu 50 % din salariul mediu pe economie ? !
In Japonia curentul electric consumat de aerul conditionat pentru o ora este de 20 de yeni, echivalentul a 50 de bani de-ai nostri, iar ventilatorul consuma 2 yeni/ora, echivalentul a 5 banuti de-ai nostri, iar acestea in conditiile in care salariul mediu pe economie acolo este de 400-500 de mii de yeni pe luna.
Sa presupunem ca aerul conditionat este un lux, atunci, cum ramane cu caldura pe timpul iernii, aspre, de altfel, care ajunge la un salariu mediu pe economie/luna ?
Asta nu inseamna saracie ? Poate ca voi cei care ati plecat considerati sursele de existenta primara o rutina, o decenta...aici insa, ele reprezinta un lux.
De mancare nu mai vorbim......o familie ( cu un copil ) consuma doua salarii medii pe economie/luna, doar pentru mancare, si aceasta cu economie.
Ne mai trebuie ceva ? Nu, de haine, lucruri de igiena si altele nu mai vorbim, acestea tin de o existenta umana fireasca care nu se pune la socoteala in tara asta de DOI BANI .

Last edited by ory; 24.08.2010 at 15:16:32.
Reply With Quote