View Single Post
Vechi 24.08.2010, 21:17:30
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec77 Vezi mesajul
Am inteles. Numai ca nu sunt de acord cu "viziunea bisericii". Consider ca Dumnezeu nu poate fi nascut de o femeie. Repet: Domnul Iisus Hristos este Dumnezeu, din vesnicii. Maica Domnului L-a nascut pe pruncul/Omul Iisus Hristos. Un om nu-L poate naste pe Dumnezeu.

P.S. Stiu ca este necesar ca Maica Domnului sa fie numita "nascatoare de Dumnezeu". Trebuie sa fie crezute si fel si fel de legende despre ea (teleportarea Sfintilor Apostoli la inmormantarea ei, asezarea ei langa Tronul Ceresc, etc). Altfel, fara aceste inventii, nu o mai puteti cinsti.
Biserica nu invata ca Maria la pro-creeat pe Dumnezeu, ci ca Cel ce s-a intrupat in pantecele ei, era Dumnezeu ea l-a purtat pe Dumnezeu in pantece, si Dumnezeu s-a intrupat prin ea, cum altfel poate fi numita?, ceea ce la oameni este cu neputinta la Dumnezeu este cu putinta,, daca dupa parerea ta a fost o perioada cand cel din pantecele Mariei nu a fost Dumnezeu, eu n-asi vrea sa cred in acela, Cel in care cred eu a fost si este Lumina din Lumina si Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat
Hristos este o singură Persoană (și nu două persoane): Dumnezeu adevărat și Om adevărat, având un singur trup și un suflet rațional

Nu pe asta se bazeaza cultul Maicii Domnului ci pe ceea ce a insemnat ea in planul de mantuire a lui Dumnezeu
Povestile despre care vorbesti nu au autoritate de dogma, pot fi sau nu crezute, cinstirea ei se bazeaza pe ceea ce a fost si pentru Cel ce s-a intrupat din ea

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 24.08.2010 at 21:26:58.
Reply With Quote