Citat:
În prealabil postat de vasinec77
Am inteles. Numai ca nu sunt de acord cu "viziunea bisericii". Consider ca Dumnezeu nu poate fi nascut de o femeie. Repet: Domnul Iisus Hristos este Dumnezeu, din vesnicii. Maica Domnului L-a nascut pe pruncul/Omul Iisus Hristos. Un om nu-L poate naste pe Dumnezeu.
P.S. Stiu ca este necesar ca Maica Domnului sa fie numita "nascatoare de Dumnezeu". Trebuie sa fie crezute si fel si fel de legende despre ea (teleportarea Sfintilor Apostoli la inmormantarea ei, asezarea ei langa Tronul Ceresc, etc). Altfel, fara aceste inventii, nu o mai puteti cinsti.
|
Domnule, eu vad ca iar ai aparut! Nu am citit decat aceasta postare, dar imi inchipui despre ce e vorba. Dumneata ramai in credinta dumitale, nici eu nu inteleg de ce musulmancele poarta capul acoperit, de ce sectantii vin pe la usi si pe forumuri, de ce unii se inchina la Buddha si la pisici, de ce unii vor femei preoti, de ce unii scriu bazaconii si asa mai departe. E problema lor de constiinta si si nu ma apuc eu sa scriu pe forumuri ca apucata ca mie nu imi convine aia, aia si ailalta.
Sincer, este enervant sa repeti de mie de ori ca dumneata nu esti de acord cu "viziunea Bisericii", ca si cum ar interesa pe cineva treaba asta. Nu mai faci parte din BO, la revedere! Nici eu nu sunt de acord cu "viziunea" bisericilor prostestante si a altora, dar stau in banca mea, pentru ca omul e liber sa creada in ce vrea, atata timp cat nu ma deranjeaza pe mine si nu imi ingradeste libertatea de credinta. Dar nu vii la noi, pe un forum crestin-ortodox, sa jignesti ce avem mai scump, pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, pentru ca nu intelegi dumneata, cu inteligenta dumitale, cum de o Fecioara L-a nascut pe Dumnezeu! Ce, dumneata intelegi, cu IQ-ul dumitale, cum de Dumnezeu e in acelasi timp, si Unul, si in Treime? Cum de Hristos are si fire dumnezeiasca, si fire omeneasca? Problemele astea pe care nu le intelegi dumneata s-au lamurit de multe secole in Biserica Universala (cea de dinainte de 1054), la sinoadele ecumenice, cand nu era picior de asa-zis protestant in lume, dar erau si pe atunci sectanti care sustineau cam aceleasi lucruri. Documenteaza-te ce s-a hotarat la sinodul 4 ecumenic de la Efes in privinta Persoanei lui Hristos si, implicit, in privinta Nascatoarei de Dumnezeu!
Cat priveste evenimentele care au avut loc la adormirea Maicii Domnului, daca dumneata crezi ca in pustie, painile si pestii au hranit toata lumea aia de acolo, ca Hristos a vindecat orbi, a inviat morti si toate cele, cum de nu poti crede si ca Apostolii au fost "teleportati" si ca Maica Domnului sade langa Dreptul Judecator? Ca doar si lucrurile astea tot cu puterea lui Dumnezeu se fac. Noi avem destule temeiuri pentru a cinsti pe Maica Domnului si mi se pare ca ti le-am si aratat, tie sau altui sectant care nu o recunostea pe Maica Domnului ca Nascatoare de Dumnezeu. Dar lumea asta e cu susul in jos, ingerii o slavesc pe Preasfanta, iar oamenii o scuipa.
Nu te obosi sa raspunzi,
te rog doar sa nu o mai batjocoresti pe Maica Domnului, numai pentru ca nu poti intelege dumneata de ce e asa si nici nu vrei sa afli.