EREZIILE ECUMENISMULUI – ȘAPTE ZILE ÎN BABILONUL ANTIHRISTIC
• În afara Ortodoxiei celei adevărate, întunericul crește cu repeziciune •
________________________________________
Mărturisitor Ortodox
________________________________________
"Auzim întotdeauna în Simbolul Credinței, Crezul nostru Ortodox, că noi creștinii ortodocși suntem Una, Sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică. Una, nu o sută. Băgați de seamă! Vai și amar de cei care s-au despărțit de Biserica lui Hristos. Nu există o mie de Biserici! Una este: Biserica Sobornicească Ortodoxă, în întreaga lume!" (Părintele Arhimandrit Ilie Cleopa).
Așadar, acesta este adevărul exprimat, de-a lungul veacurilor de toți Părinții Bisericii Ortodoxe, adevăr care astăzi este deseori neglijat de întreaga suflare ortodoxă: ierarhi, preoți, teologi, intelectuali, urmați îndeaproape, în ultima vreme, și de credincioșii din popor. Fără acest adevăr sunt de prisos toate ostenelile noastre trupești și intelectuale, sunt zadarnice toate faptele bune bisericești, ori nu; căci deși importante pentru dobândirea mântuirii, acestea, nu sunt suficiente dacă sunt săvârșite în afara dreptei credințe. Astfel, înțelegem că suntem datori să trezim însufletele eterodocșilor „neliniștea cea bună" (Sfântul Paisie Aghioritul), pentru ca aceștia, venind la Ortodoxie să-și părăsească propriile rătăciri, spre a găsi calea mântuirii. Fără acest gând nu sunt justificate defel întâlnirile ortodocșilor cu eterodocșii, declarațiile reciproce, în care și unii și alții își făgăduiesc reciproc prietenia, iubirea, toleranța, comuniunea, și alte basme, etc. etc., încălcând adevărurile de credință ortodoxă. Aceste principii dulcege nu fac decât să smintească sufletele credincioșilor de Ortodoxia mărturisitoare a Sfinților Părinți.
Acest fapt se petrece anual, timp de o săptămână, în luna ianuarie, prin mijlocirea „Octavei de rugăciune" sau a „Săptămânii de rugăciuni în comun", pe întreg cuprinsul țării, prilej cu care creștinii ortodocși se roagă împreună cu ucenicii eretici ai papei.
• Ce se întâmplă în culisele Bisericii Ortodoxe •
Preoți și creștini ortodocși cunoscători, trăitori și mărturisitori ai Ortodoxiei, asistăm la abateri de la poruncile și învățăturile Sfinților Părinți, încălcări ale dogmelor și canoanelor ce străjuiesc ortodoxia credinței, abuzuri care îngrădesc viețuirea monahală, concesii făcute duhului lumesc, mergând până la identificarea Bisericii cu instituțiile seculare ale statului nihilist-antihristic.
"Credința noastră este dreapta mărturisire a Părinților noștri. Cu ea, noi nădăjduim să ne înfățișăm înaintea Domnului și să primim iertarea păcatelor; iar fără ea nu știu ce cuvioșie ne-ar putea izbăvi de chinul cel veșnic" (Sfântul Ierarh Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului)
• Șapte zile în Babilonul antihristic (Săptămâna de rugăciune în Comun) •
De ceva timp încoace, sufletele cele binecredincioase ale Bisericii Ortodoxe Române sunt supuse la o grea încercare duhovnicească, prin ademenirea către așa-numitele manifestări de „apropiere" urmată de rugăciuni pentru „unitatea în credință", o perfidă chemare la trădarea Ortodoxiei și a lui Hristos, ce se face auzită mereu la fiecare sfârșit al lunii ianuarie.
Timp de șapte zile, în a doua jumătate a lunii ianuarie, se desfășoară pe tot cuprinsul țării o mișcare ce se dorește a fi harismatică prin țelul pe care și-l impune: unirea Bisericii Ortodoxe cu „frații" catolici, protestanți și păgâni. În toată această perioadă se fac solemne procesiuni de stradă, la care se îmbulzesc cei amăgiți de unitate, se fac alternativ slujbe cu ectenii și rugăciuni în bisericile ortodoxe, apoi în lăcașurile catolice și protestante, încheiate cu predici ținute ori de eretici între ortodocși, ori de preoții ortodocși între eretici.
Dar cât de iubite de Hristos sunt asemenea atitudini vom arăta prin însăși cuvintele Sfinților Părinți ai Bisericii Ortodoxe, singurii neînșelați și cu adevărat mărturisitori ai adevăratei credințe.
• Numai în Biserica Ortodoxă găsim toate Tainele cele Sfinte necesare mântuirii sufletelor noastre •
De-a lungul celor 2000 de ani de existență, numai credința ortodoxă și-a păstrat neschimbată Predania Sfinților Părinți, precum și Dogmele Bisericii Ortodoxe. Doar Biserica Ortodoxă se ocârmuiește după cele Șapte Soboare a Toată Lumea, numai Biserica Ortodoxă păstrează neschimbate scrierile Sfinților Părinți, doar în Biserica Ortodoxă se țin slujbele primelor veacuri. Și pentru aceea, numai în Biserica Ortodoxă găsim toate Tainele cele Sfinte necesare mântuirii sufletelor noastre. Numai Biserica Ortodoxă a biruit veacurile neatinsă, nepătată și neîntinată, doar Biserica Ortodoxă a dăruit lumii sfinți, sfințenie și sfinte moaște, numai Biserica Ortodoxă va fi singura ce va purta război împotriva "bisericilor" ce vor încerca să o uzurpe.
Drept aceea doar noi credincioșii ortodocși mărturisim despre Biserică în Crez ca fiind: Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească. Precum un singur crez este, tot așa doar o singură Biserică, al cărei cap este Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Nu pomenim în crez două Biserici, doi hristoși, două botezuri, pentru că avem - ca și Sfinții Apostoli - un Domn, o Credință, un Botez - cel Ortodox. Toată învățătura și predania Bisericii viază și se mărturisește în Crezul Ortodox, crez pe care nu se-ncumetă să-l rostească nimeni din cei ce aparțin altor "credințe", adunați de-a valma cu prilejul săptămânii pentru "rugăciune și unitate".
• Nu ne înjugăm la jug străin cu cei necredincioși, fiindcă lumina nu are împărtășire cu întunericul •
Spre lămurirea celor aflați în întunericul necredinței, al ereziilor papilor catolici, și a înșelătorilor sectanți, dar și a creștinilor ortodocși derutați de acest ecumenism otrăvitor, Sfântul Apostol Pavel (+64) dorind ca ucenicii săi în Hristos, creștinii, să fie păziți de comuniunea cu credincioșii vreunor culte și confesiuni, ne îndeamnă: „Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea, sau ce împărtășire are lumina cu întunericul și ce învoire este între Hristos și Veliar, sau ce parte are un credincios cu un necredincios?" (II Corinteni 6: 14,15). „Ei mărturisesc că-1 cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele lor Îl tăgăduiesc" (Tit 1: 16). „De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de el însuși osândit!" (Tit 3: 10,11). „Nu vă lăsați înșelați! Însoțirile rele strică obiceiurile bune!" (I Corinteni 15: 33)
Din păcate, cultele protestante și romano-catolicii nu-și dau seama că Biserica lui Hristos există deja, și ei ființează în afara ei. Acestea nu sunt „biserici"! Pentru ca o adunare să poată fi ceea ce Sfinții numesc Biserică, este nevoie să păstreze întreagă, neschimbată, neînnoită toată învățătura de credință, așa cum au primit-o Sfinții Părinți, urmași ai Apostolilor, întruniți în cele Șapte Sfinte Soboare. Toți aceștia, insuflați de Duhul Sfânt, ne-au lăsat pecetluită cu sângele lor, o singură, adevărată și dreaptă credință, întru o singură, adevărată și dreaptă Biserică, tocmai de aceea numită - după ruperea și anatemizarea catolicilor la 1054 - Biserica Ortodoxă, adică drept-credincioasă.
• Nimeni, niciodată nu va putea alcătui o altă „Biserică" decât cea lăsată de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Sfinților Părinți ai Ortodoxiei •
Biserica este Una și Unul Sfânt este Capul ei, și nimeni, niciodată nu va putea alcătui o altă „Biserică" decât cea lăsată de Hristos, Sfinților Părinți ai Ortodoxiei. Tocmai această provocare ne-o aruncă celelalte „credințe" - o nouă predanie, alte învățături, un alt dumnezeu - care caută să ne dezrădăcineze din Ortodoxie, să ne dezbine neamul, să ne euro-înglobeze.
Ereticii niciodată nu se vor întoarce la Biserică dacă îi întărim în convingerea că și ei au Biserică și Sfinte Taine, prin participarea noastră la rugăciunile în comun cu catolicii și protestanții, fapte ce odihnesc pe aceștia în ereziile credințelor lor. Limpede trebuie să fie pentru oricare dintre „ortodocși" - ierarhi, preoți, călugări, teologi sau mireni - ce se pleacă spre comuniunea cu ereticii, că se leapădă de Trupul cel Viu al Bisericii lui Hristos, fapt pentru care aceștia se vor judeca laolaltă cu ereticii alături de care s-au rugat și împărtășit, dar mai ales se vor osândi pentru sminteala ce o arată celor neîntăriți în credință.
Canonul 64 al Sfinților Apostoli hotărăște: „Dacă vreun cleric sau laic intră în sinagoga iudeilor sau a ereticilor să se roage, să fie caterisit și să se afurisească!" însă aceste înșelătoare chemări la „unitate în diversitate" ascund sub chipul faptei bune depărtarea creștinului ortodox nu numai de acest Canon, ci de toate Dogmele și Canoanele Bisericii și de rânduielile Sfinților Părinți ai Ortodoxiei. Iar fără dreptarul viețuirii Sfinților nu vom putea ajunge în Împărăția Cerurilor spre a ne împărtăși din aceeași odihnă cu Sfinții.
Pentru ortodocși nu este posibilă unirea cu catolicii atâta timp cât aceștia nu renunță la toate ereziile lor (Filioque, infailibilitate, primat papal, harul creat, purgatoriul, imaculata concepțiune, slujirea cu azimă, botezul prin stropire sau turnare, etc., etc.), la neo-rânduielile scolastice și nu primesc botezul ortodox prin afundare, precum Sfinții Părinți au hotărât. Nu putem uita istoria încă sângerândă a uniației catolice din Ardeal și nu putem fi ignoranți la planul demonic de în-globalizare a Ortodoxiei de către Marele Apus. Astfel, chemăm toată suflarea ortodoxă spre a se împotrivi oricăror rugăciuni în comun cu catolicii și protestanții. Îndemnăm pe ortodocșii creștini a se opune ereziei ecumeniste care prin „reconciliere și unitate" subminează însăși unimea Bisericii lui Hristos. După Schisma din 1054, toți cuvioșii și mărturisitorii Părinți au luptat împotriva eresurilor papei, a dogmelor mincinoase și expansiunii politice, plătind aceasta cu însuși scump sângele lor. Pentru aceasta, Sfântul Paisie de la Neamț (+1794) spune: „Pe papa, Sfânta Biserică îl afurisește! Și eu împreună cu Biserica, fiul ei fiind, îl afurisesc!" Cuvintele lor au până astăzi puterea și lucrarea Duhului Sfânt și ne întăresc a crede că: „Este doar o singură Biserică a lui Hristos - cea Ortodoxă, apostolească și sobornicească, nu mai multe" (Sfântul Fotie al Constantinopolului)
• Sfânta Scriptură îndeamnă să ne rugăm pentru eretici și păgâni [nu cu ei!], ca aceștia să se întoarcă în Biserica Ortodoxă și să afle adevărul •
Sfântul Mucenic Codrat din Nicomidia (+250), fiind îndemnat de împărat și de dregători să fie "conciliant" cu rău-credincioșii păgâni și să participe la jertfele lor, grăiește: „Eu mă supun legilor împăratului ceresc, și nu poruncilor nebunești ale oamenilor care nu-L cunosc pe Dumnezeu. De aceea și Sfânta Scriptură îndeamnă să ne rugăm pentru ei [nu cu ei!], ca aceștia să se întoarcă și să afle adevărul" (Biserica și Statul). Această mărturie arată: întâi, până unde merge supunerea față de mai marii Bisericii și ai stăpânirilor lumești; apoi, faptul că nu toți oamenii Îl cunosc pe adevăratul Dumnezeu propovăduit în Ortodoxie, printre aceștia numărându-se mulți dintre creștinii ortodocși ai vremurilor noastre.
Pe ierarhii și preoții ce vă amăgesc spre a vă câștiga la „rugăciunile în comun", se cuvine a-i întreba:
Oare catolicii de azi au lepădat eresurile părinților lor, rătăciri pentru care au ucis pe sfinții și mărturisitorii români ca Visarion, Sofronie și Oprea?
De ce în urma acestor "rugăciuni", "frații" catolici și protestanți nu leapădă învățăturile eretice, întorcându-se la botezul apostolic?
De ce noi ortodocșii suntem cei care trebuie de fiecare dată să călcăm peste învățăturile Sfinților Părinți, pentru a nu sminti pe "frați"?
Ce interese se află în spatele acestor mascarade "bisericești"?
Se dorește oare ca poporal să lepede adevărata credință ortodoxă, pentru a se uni cu Noua împărăție a lui Antihrist?
Mulți vor veni în numele Meu și pe mulți vor înșela (Matei 24:5). Privitor la cele de mai sus, Sfântul Iacob Hozevitul (+1960) arată: "Vorbesc și frații mincinoși de sfânta și preadulcea Ortodoxie, de dragoste, de curăție pentru fapta bună, de smerenie și de virtute, și ajută obștile creștinești. Cât e de greu pentru ortodocșii cei curați și simpli să înțeleagă pe cine au înaintea lor. Cât e de ușor să fie atrași la ideile lor "filosofice" și să-i creadă! Dacă răscolește cineva adânc în sufletele acestor oameni, va găsi nu dragostea cea fierbinte pentru Dumnezeu, ci închinarea unui idol care se numește OM"
________________________________________
Te poți conecta pe un Hub de îndrumare și misiune creștin ortodoxă, de combatere a ecumenismului, a sectelor create de oameni și a ereziilor ===>>> dublu click pe acest link: dchub://ortodox.sytes.net:4012 (sau copiază adresa în clientul DC++)[b][color=red][size=10][link=http://marturisitorortodox.ablog.ro/]
|