Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Mulțumesc pentru apreciere. Dar, eu credeam că ateii sunt o adunătură pestriță, fiecare individ cu valori și principii proprii și chiar nu am văzut nici unde un volum (carte) de morală atee. Poate că-mi recomanzi una, ți-aș rămâne îndatorat.
|
Ironia ma tine in viata! Pe cuvant! Tocmai tu, un crestin, sa spui despre atei ca sunt o adunatura pestrita? Pai tu nu te uiti putin aici pe forum sa vezi cate pareri contradictorii exista intre credinciosi? Fiecare are zeul sau si doar spiritul de turma va face sa va adunati sub o titulatura. Fiecare stie mai bine decat ceilalti ce gandeste D-zeu relativ la orice problema. Si ateii au principii diferite si e normal sa fie asa. Mai greu sa existe un grup de oameni cu exact aceleasi idei. Pana sa-ti recomand niste carti care trateaza moralitatea dpdv ateist, as vrea sa discutam putin urmatoarele afirmatii pe care le faci:
Citat:
Păi, la câte se scriu, credeam că cei interesați ar fi abordat acest subiect. Ar fi fost, cu siguranță, un bestseller. Îți dai seama, ce de bani...
|
Exista bestseller-uri pe acest si nu inteleg de ce te lauzi cu ignoranta ta in public. Doar putina bunavointa si ai fi aflat ca exista astfel de surse. In schimb tu crezi ca daca tu nu ai habar de existenta lor ele chiar nu exista. Halal ratiune!
Citat:
Faci acuzații grave. Ai știință că aș fi omorât pe cineva?
|
N-am facut nicio acuzatie, tu te simti atacat cand nu trebuie. Mai citeste ce am scris. Eu am spus altceva.
Citat:
Am idee despre ce e rău și ce e bine, dar nu din perspectivă atee.
|
Serios? Poti sa-mi spui din ce perspectiva ai tu idee despre bine si rau? As presupune ca esti crestin si te bazezi pe Biblie. Daca e asa, sunt curios de ce nu respecti toate "valorile" din Biblie.