Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ai auzit de notiunea de "identificare pozitiva"?
De unde vrei sa stie vamesul de pe aeroportul din Zanzibar ca tu esti Georgica Stefan, cetatean roman credincios ortodox si bun meserias, tata a 6 copii si cu morala de fier si nu Zahir Alhakar terorist international si suicidal bomber?
Ar trebui sa fie telepat? Sa vina in Romania sa te cunoasca personal in prealabil si eventual si pe ceilalti cativa zeci/sute de mii de indivizi care ii verifica lunar?
Sau poate ai fi mai fericit sa nu verifice pe nimeni si sa fii tu si toata familia in acelasi avion cu Zahir Alhakar?
Si sa inteleg ca daca esti oprit noaptea cand vii de la servici de o patrula si ti se cer actele de identitate o consideri o ofensa personala?
Asta o crezi tu ca asa te-au pacalit altii, nevoia asta de siguranta vine de la inceputul inceputurilor societatii, atunci cand grupuri de indivizi au inceput sa lege relatii cu alte grupuri de indivizi pe care nu ii cunoasteau in mod direct.
Si cum se realiza asta? Apeland la o autoritate care putea identifica acei indivizi care aveau un statut pozitiv de cei care aveau un statut mai putin pozitiv (ca sa zic asa).
Atunci lucrurile stateau chiar mai prost decat acum, ca daca nu erai de partea care trebuie, statutul nu iti era trecut intr-o baza de date (cazier) ci inscris direct in carne.
Mai o arsura, mai o taietura, un membru lipsa..
In orice caz, relatiile fiind mult mai limitate si nu atat de globale ca acum, era mai mult loc pentru incredere.
Acum lucrurile stau altfel si la timpuri noi, provocari noi, solutii noi..
|
Ca o buna parte a subiectelor de pe forum, opiniile sunt prea polarizate fara sansa unui compromis. Prin perceptia ta subiectiva denaturezi exprimarea mea, de asemenea subiectiva. Acum sa nu picam in parerea de sine, deja Danion Vasile, pr. Valica sunt eronati, etc. Fiecare sa citeasca, sa fie in cunostinta de cauza despre aceste cip-uri si apoi decizia sa cu privire la tabara unde se situeaza ii apartine.
Doamne Ajuta!
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
|