Scuzati-ma, dar nu sunt deacord cu "restrictionarea" unei persoane de la Sfanta Impartasanie pe baza documentelor pe care le detine. Inseamna ca in curand nimeni nu se va mai impartasi, ca este clar ca vom fi obligati toti sa avem aceste acte. Si nici nu se poate ca sa nu traim fara acte in societate. Eu nu mai locuiesc momententan in Romania, dar in primavara lui 2011 voi veni pentru a-mi preschimba actele (CI si pasaportul). O sa fiu nevoita sa am buletinul biometric si inca ma gandesc la varianta pasaportului. Dar cand voi avea un act biometric, mai conteaza cel de-al doilea. Mai conteaza ca si cardurile nostre bancare au chipuri?
Nu militez pentru aceste acte, dar si ce sa facem, sa iesim in strada degeaba. Credeti ca se va lua o masura? Patriarhia ce face in legatura cu aceasta?
Am mai postat eu candva ceva impotriva acestor acte, dar cu timpul am inteles ca alte cale nu avem, amprentele au fost stocate de mult sau imaginea faciala.
Momentan scanarea irisului sau corporala este in faza de proiect, se practica pe unele aeropoarte ale lumii. Cred ca va mai dura mult pana la implantarea chipurilor si sunt sigura ca nu numai ortodocsii se vor opune acestui lucru.
Telefoanele nostre mobile au chipuri, computerele pe care le folosim cu totii. Putem fi deja depistati unde suntem localizati. Stiti si voi la fel de bine aceste probleme.
Sincer, nu cred ca exista solutii concrete in a solutiona aceasta problema a actelor biometrice. Numai sa stam fara acte.
In fond sunt niste masuri de siguranta si securitate, prin stocarea amprentelor si a iamaginii faciale intr-un nou format cum poate integritatea unei persoane sa fie lezate?
|