Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 26.08.2010, 22:06:41
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Eu nu stiu daca Maica Domnului a fost fara pacat stramosesc asa cum zice doctrina catolica, sau cu pacat stramosesc asa cum zice doctrina ortodoxa, de unde as putea sa stiu eu lucrul asta?
Dogmele, prin definiție, sunt adevăruri inaccesibile atât rațiunii cât și observației și care nu pot fi înțelese pe deplin. Noi nu putem percepe, nici gândi, cum e cu transmiterea păcatului ancestral, cu atât mai puțin putem înțelege dacă Maica Domnului a fost sau nu ferită de acest păcat despre a cărui natură mereu ceva scapă minții noastre. Și atunci, de unde știm dogmele și de unde știm că sunt adevărate ? Din descoperirile pe care Dumnezeu le-a făcut Bisericii. Bineștiind Tatăl nostru că omul nu poate, numai cu mijloacele lui, să descopere anumite dumnezeiești realități, s-a îndurat de noi și ni le-a descoperit El. Nu toate adevărurile le-a descoperit El, ci numai o mică parte, atâta cât să ne ajute să ne mântuim. Și a socotit că descoperirea adevărului că Sf Maria a fost fără pată ne poate ajuta la mântuire.

Îmi amintesc din anii coplăriei mele, cât de mirat am fost când am aflat că pământul este rotund. Prima reacție a fost "așa ceva nu se poate !". Cum să fie rotund, când eu văd bine că este plat ? A urmat o ploaie de întrebări (îmi amintesc de una: cum fac oamenii să nu amețească stând cu capul în jos). Cei mai mari s-au străduit să îmi răspundă câte ceva, dar mi-au spus că am să înțeleg când voi mai crește. Și i-am crezut, chiar dacă îmi părea rău că nu mai cresc odată mai repede, ca să înțeleg. Tot așa este și cu dogmele: nu le înțelegem acum, dar le vom înțelege.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com