View Single Post
Vechi 27.08.2010, 04:10:42
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit argumente pro Ro

"Este o rușine să fii român??? Eu zic dimpotrivă: Rușine să le fie celor cărora le este rușine că sînt români!"
"Noi, eu, tu, el, ea, toți care alcătuim această țară, cu toții sîntem vinovați sau măcar responsabili."
"Mai mult ca oricînd, România este denigrată cu tot dinadinsul, prin programe de spălare a creierului susținute cu vehemență în mass media. Am ajuns să mă feresc de discuțiile banale cu oamenii de pe stradă, de prin magazine, din gară ș.a.m.d., pentru că inevitabil se ajunge la același text îngrozitor, asemănător prin josnicie cu judecățile de valoare din vremea lui Stalin: „Trăim în România, de asta este rău…”
"Oamenii care lovesc în România fac parte din două categorii: cei de alt neam și cei de un neam cu noi, dar care mănîncă din țară precum cancerul. Românilor care distrug acest neam prin prezența lor, tocmai lor nu le convine această țară. Și ca orice cancer, vor acum să plece aiurea, adică să facă metastaze… Chiar îi invit să se ducă din această țară fix acolo unde consideră ei că e mult mai bine. Măcar dacă m-ar asculta…(Cărei țări i-o trebui asemenea oameni?, mă întreb eu…)." [...]
"Mai ofer totuși o comparație grăitoare despre diferența dintre România și alte țări. În România este acum rușine să fii creștin. Pe cînd în țările civilizate, este ilegal.
Asta vor celulele canceroase ale acestui neam: să fie și în România ilegal să fii creștin, să fii român, să fii om. Cu toții trebuie să devenim paraziții, cancerul acestei țări. Numai așa ticăloșii acestei nații se vor simți bine, cu inima și conștiința împăcate. Numai așa se vor simți ei înșiși în România. Acum se simt constrînși."

Sursa: http://www.turnu.ro/cuvant_de_folos1.htm
Articol preluat de pe site-ul: http://ro.altermedia.info/cealalta-r...cer_20110.html

"Cine tine cu strainii/(si in alta strofa:"Cine-a indragit strainii")/Mânca-i-ar inima cânii/Mânca-i-ar casa pustia/Si neamul nemernicia [...] Cine ne-au dus Jidanii/Nu mai vaza zi cu anii/Ci sa-i scoata ochii corbii/Sa ramâe ‘n drum cu orbii/Cine ne-au adus pe Greci/N’ar mai putrezi în veci/Cine ne-au adus Muscalii/Prapadi-l-ar focul jalei/Sa-l arza sa-l dogoreasca/Neamul sa i-l prapadeasca" (fragment din 'Doina' - varianta necenzurata - de Mihai Eminescu)

"Ce cauta aceste elemente nesanatoase în viata publica a statului? [...] Ce cauta? Vom spune noi ce cauta. Legile noastre sunt straine; ele sunt facute pentru un stadiu de evolutiune sociala care în Franta a fost, la noi n-a fost înca. Am facut strane în biserica nationalitatii noastre neavând destui notabili pentru ele, am durat scaune care trebuiau umplute. Nefiind oameni vrednici, care sa constituie clasa de mijloc, le-au umplut caraghiosii si haimanalele, oamenii a caror munca si inteligenta nu plateste un ban rosu, stârpiturile, plebea intelectuala si morala. Arionii de tot soiul, oamenii care risca tot pentru ca n-au ce pierde, tot ce-i mai de rând si mai înjosit în orasele poporului românesc, caci, din nefericire, poporul nostru sta pe muchia ce desparte trei civilizatii deosebite: cea slava, cea occidentala si cea asiatica si toate lepadaturile Orientului si Occidentului, grecesti,jidovesti, bulgaresti, se gramadesc în orasele noastre, iar copiii acestor lepadaturi sunt liberalii nostri. Si, când lovesti în ei, zic ca lovesti în tot ce-i românesc si ca esti rau român. [...] De aceea alungati turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic si n-au nimic si vor sa traiasca ca oamenii cei mai bogati, nu stiu nimic si vreau sa va învete copiii, si n-au destula minte pentru a se economisi pe sine si voiesc [sa] va economiseasca pe voi toti." (fragment din 'Icoane vechi si icoane noua' din publicistica lui Mihai Eminescu)

"Numai prin cultura noastră tărănească vom însemna si noi ceva... Cu armele Occidentului nu vom bate niciodată Occidentul si va trece multă vreme până vom înceta a mai fi o caricatură sau, în cel mai bun caz, o copie fără importantă a Apusului." (C-tin Brăiloiu)
"Undeva ne lipseste coerenta, ne lipsesc exemplele pozitive – Oamenii cu rol de model, de la care cine nu stie, sa poata afla ce inseamna: sa fii bun, drept, curat, viteaz; sa afle cine sunt – sa-si (re )descopere identitatea... In lipsa, ne justificam mereu incapacitatea sau lipsa curajului prin tot soiul de fatalitati sau reactii de genul “- De ce tocmai eu ?” - reactii si justificari care, adesea sunt scuze pentru pasivitate: ne plangem cat de nedreptatiti, umiliti si marginalizati suntem; avem o intreaga traditie culturala (care se invata inca din scoala ! ) ce ne repeta obsesiv ca noi , românii, am fost mereu oropsiti, mereu “calcati”, ca un fel de victime al unui continuu viol istoric colectiv ! Ne vaicarim ca niste orfani neajutorati, oarecum uimiti ca nu stoarce nimeni o lacrima de mila noastra ... Jumatate de secol de comunism ne-a “invatat” ca avem nevoie de protectori – protectori carora sa le intram neaparat in gratii, ca apoi sa fim cat mai repede asimilati ( adica “in siguranta” ) ! Asta pentru ca e prea greu sa ne asumam diferentele – diferentele care ne fac unici ... E mult mai usor sa faci parte dintre “cei multi” ( impersonalitatea mutimii deroga de orice responsabilitate si da senzatia de putere ) ... Sa nu uitam, totusi: “cu penele altuia te poti impodobi, dar nu poti si zbura” (Lucian Blaga ) ...Neimplicarea si uitarea propriei identitati nu sunt decat moduri mai rafinate, aparent nedureroase, de sinucidere colectiva ... ..." Sursa: http://www.dacii.ro/revista/3/3.htm (1.Editorial: Epigonii)

"Generația de atunci era mândră că România se va ridica pe treapta pe care o merită și a făcut eforturi supra omenești pentru industrializarea țării și asigurarea unui nivel de trai decent al populației. Această dezvoltare economică deranja însă țările care cuceriseră piețele mondiale și doreau să domine piața. O primă încercare de a distruge economia României au făcut-o în anul 1980 când au regizat intrarea în încetare de plăți a României. Pentru cei care ne-am ocupat de aceste probleme ne-a surprins că datoria externă a României de 12,5 miliarde dolari era de trei ori mai mică decât a Ungariei și de șase ori decât a Poloniei. Până în 1989 n-au reușit să distrugă industria și agricultura României. În țară se producea și din valorificarea produselor industriale și agricole la export s-a reușit achitarea datoriei. Desigur cu eforturi supra omenești. Momentul le-a devenit favorabil după 1989 când au găsit trădători și hoți puși în fruntea țării, care pentru comisioanele încasate și îmbogațirea lor și a mafiei din care au făcut parte, au organizat distrugerea industriei și a agriculturii și vânzarea obiectivelor strategice către cercurile de afaceri străine interesate. România a rămas în sapa de lemn. Consecințele le vedem acum și viitorul este și mai sumbru. Este curios că nu s-a găsit o minte luminată care să curme acest jaf. Este un blestem al acestui popor român să fie ocupat de străini și umilit."
Sursa: http://axa.info.ro/prima-pagina/item...ondator-al-fmi

'Spunea odata cineva: „Parinte, Ceausescu strica bisericile”. „Nu el, ma, ci pacatele omenirii” – i-a raspuns Parintele [Arsenie Boca].' (Maria Matronea) Sursa: http://www.utilecopii.ro/forum/lofiv...php/t7524.html

Last edited by cherub; 27.08.2010 at 04:19:57.
Reply With Quote