Citat:
În prealabil postat de mirabela
Nu sunt in masura sa spun, dar stiu ca noi avem cunoastere si gresim, avem necazuri multe in tara, si tot nu ne oprim. Sa-ti dau un exemplu, soacra-mea e din sudul tarii, si duminica ea coace aluaturi, si i-am spus ca nu e bine, ca e pacat, iar ea mi-a raspuns ca Dumnezeu o iarta. Ce simplu ar fi, Bunul Dumnezeu sa tot ierte si noi sa gresim.
Sau ce ne mai place sa fim mandri (desi nu recunoastem), si sa le dam altora peste nas, sau sa le vorbim de undeva de sus, etc. Uitam de efortul personal, rugaciune, post, spovedanie, uitam sa ne iubim aproapele, sau chiar ignoram porunca. Si pentru ca topicul e referitor daca e pacat sa ramai in tara:
Matei 10:37 Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
Matei 10:38 Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.[…]
Matei 19:29. Și oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau țarine, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va moșteni viața veșnică.
Doamne ajuta
|
Pai tocmai de iubirea aproapelui vorbeam cand am spus ca nu trebuie sa mai aruncam cu pietre in manelisti ,smecheri si altii.
Daca nu suntem in stare cu vorba buna sa ii indreptam sa incercam cel putin sa facem abstractie de existenta lor.
Amestecul acestor persoane in viata noastra personala reprezinta tot niste ispite in care ne este incercata credinta ,rabdarea.
Exemplul cu soacra este unul minor ,dar sunt persoane cu necazuri in viata care nu vor sa stie de Dumnezeu ,sa Ii ceara ajutorul pentru a le fi mai bine.
Pana la urma la tara tot se mai poate indrepta ceva daca preotul le predica acestor sateni despre respectarea poruncilor.
Vorbeste cu preotul cand vii in tara ca asa poate vor asculta.