View Single Post
Vechi 27.08.2010, 16:24:14
Adryana Adryana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.08.2010
Implicit Te rog nu renunta, lupta

Buna:) Am aproape 22 de ani, ca si tine. Cunosc persoane depedente de calculator. Sa stii ca in fiecare zi imi parea rau sa vad cum isi irosesc tineretea si viata. Cand le vedeam nu ma prea gandeam la ele, la cum se simt si de ce fac asta, ma enerva insa oarecum delasarea lor si lipsa de scop in viata. Apoi insa m-am pus in locul lor. M-am gandit ce ar trebui sa mi se intample, cum ar trebui sa ma simt ca sa ma ingrop in jocuri.Si am inteles cat de deprimat trebuie sa fii si cat de trist si sa stii ca nu mai judec acei oameni, dimpotriva as vrea sa ii ajut cum pot eu.
Sa stii ca si eu am fost deprimata, foarte. Am trecut prin cea mai neagra perioada din viata mea. Am vrut sa ma sinucid. Dar nu am facut-o.Nu regret si nu o sa regret niciodata asta, ar fi fost cea mai mare prostie.Am cautat ajutor, am iesit din situatia care imi cauza depresia, am mers la psiholog. Acum sunt bine. Cauta si tu ajutor. Vorbeste cu oamenii din preajma ta despre asta. Sigur te vor ajuta. Pe mine m-au ajutat cei carora le-am cerut ajutor. Si sa stii ca si eu as ajuta pe oricine mi l-ar cere, ajutorul poate veni de unde nu te astepti. Vorbeste cu oamenii, spune-le ce simti, petrece timp cu ei, poate vei descoperi ca si altii au trecut prin momente grele. Sa stii ca nu ai NIMIC de pierdut daca vorbesti cu cei din jurul tau.
De altfel primul si cel mai greu pas l-ai facut: ti-ai dat seama ca nu e ok ce faci. Asta e fff.important.
Incearca sa vezi lucrurile frumoase care nu au legatura cu jocurile. Lucrurile cele mai frumoase sunt marunte. Plimba-te pe strada si incearca sa gasesti cat mai multe lucruri frumoase. Si gandeste-te ca ingropandu-te in jocuri poti ajunge la o anumita varsta plin de regrete. E groznic sa ai regrete. Deobicei nu regretam ce facem, ci ce nu facem. Asa ca incearca sa TRAIESTI pentru ca atunci cand deja ai regrete e prea tarziu si nu mai poti da timpul inapoi.
Si cel mai important: nu tine totul in tine, vorbeste cu ceilalti, cauta ajutor. Si nu renunta, lupta ca sa scapi de aceasta depedenta. Sa stii ca viata poate fi foarte frumoasa. Crede-ma. Am trecut, cum ziceam, si eu prin momente grele. Dar sa stii ca viata poate fi foarte frumoasa, iti spun eu.
Sper ca aceste randuri sa iti fie de folos si sa reusesti sa scapi de dependenta.
Reply With Quote