View Single Post
Vechi 27.08.2010, 16:41:55
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Japonia
Religia: Ortodox
Implicit cred ca nu m-am exprimat clar

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Cultul sfintelor moaște a apărut o dată cu cinstirea trupurilor martirilor. Din primele secole, Biserica a cinstit sfintele moaște prin zidirea de lăcașuri de închinare pe mormintele sfinților, astfel, încă din secolul I, s-au zidit biserici pe moaștele Sf. Ignatie († 104) și pe cele ale Sf. Policarp († 166); a rânduit zile de prăznuire în amintirea aflării sau strămutării sfintelor moaște (pe 27 ianuarie se cinstește aducerea moaștelor Sf. Ioan Gură de Aur; 29 ianuarie, aducerea moaștelor Sf. Ignatie Teoforul), a rânduit și a organizat pelerinaje la mormintele sfinților, cinstind astfel rămășițele lor pământești, a statornicit și a propovăduit cinstirea sfintelor moaște, apărând cultul lor împotriva ereziilor. Părinții Bisericii, adunați la Sinodul VII Ecumenic, au stabilit cu privire la cinstirea sfintelor moaște: „Domnul nostru Iisus Hristos ne-a dăruit nouă moaștele sfinților, ca pe niște izvoare mântuitoare, care revarsă în multe feluri binefaceri peste cei neputincioși“.
In timpul lui Traian au suferit ca martiri: episcopul Ignatiu al Antiohiei , care a fost adus legat in lanturi la Roma si aruncat la fiare pe la 107-108, in timpul jocurilor organizate in circul Colossaeum de Traian, in urma victoriei sale asupra dacilor, din anul 105-106; episcopul Simeon al Ierusalimului († 107), in varsta de 120 ani.
4. In timpul imparatului Antonin Piosul (Antoninus Pius, 138-161), a izbucnit o persecutie la Smirna, in provincia Asia Proconsulara, in care au murit 11 crestini. Cel mai cunoscut dintre ei este batranul episcop al Smirnei, Sfantul Policarp (23 febr. 155), care a fost ars pe rug si strapuns cu un pumnal in circul din Smirna, in anul 155. Martirii si marturisitorii au fost numerosi. Mai insemnati sunt: episcopul Fabian al Romei (236-250), Alexandru al Ierusalimului (213-251), Vavila al Antiohiei (244-250), Saturnin al Tolosei (Toulouse), in Galia, preotul Pioniu , martirizat la 12 martie 250, la Smirna, si multi altii. (Pentru Pioniu, vezi Pr. Prof. I. Ramureanu, op. cit ., p. 133-154).

La 13 octombrie 250, au suferit martiriul la Smirna: Carp , Papil , Agatonica si Agatodor (Pr. Prof. I. Ramureanu, op. cit ., p. 162-169). Origen , renumitul conducator al scolii din Alexandria, a suferit chinuri grele, din cauza carora a murit la Tyr, in 254.
Mai multe in : http://biserica.org/ro/compendium/ca...rsecutiile.htm
am vrut sa intreb unde gasesc in BIBLIE exemple de preoti care si-au dat viata pentru Hristos, Din Biblie vreau sa vad deocamdata, am nevoie sa gasesc raspunsuri in ea asa incat sa pot vb. cu biserica crestina de alta nationalitate. Ma puteti ajuta?