View Single Post
Vechi 27.08.2010, 17:20:24
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Japonia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Fapte20, 29. Caci eu stiu aceasta, ca dupa plecarea mea vor intra, intre voi, lupi ingrozitori, care nu vor cruta turma.(Se vede ca turma nu va fi nimicita ci doar nu va crutata de invatatori falsi.CRUȚÁ, cruț, vb. I. Tranz. 1. A ierta, a scuti (de pedeapsă);
de acord, acei "lupi " urmau sa pedepseasca "turma" dar nu stim cu ce fel de pedeapsa. Nu sta scris, putea fi o pedeapsa usoara sau chiar o pedeapsa cu moartea. Daca pedeapsa era moartea atunci turma venea NIMICITA. Sa nu afirmam ce nu stim. Important este ca turma nu a fost nimicita si -i multumim lui Dumnezeu si pt asta.

Citat:
Dar ce este aceasta turma daca nu biserica formata din persoane crestine?)
Da, turma reprezinta biserica, persoanele ce traiau cu credinta si in ascultare de Hristos.

Citat:
2) De ce ar m-ai fi predicat evanghelia apostolii si ar fi indemnat la pastrarea credintei daca biserica oricum ar fi decauzt?
Ca sa puna in garda pe credinciosi de pericolele care-i pasteau.

Citat:
biserica este condusa de Iisus si este adevarul: Si de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserica, sa-ti fie tie ca un pagan si vames. (Mat.18:17)
Este bine sa cititi acest vers fara sa-l scoateti afara din text. Aici Domnul Iisus invata pe ucenic cum sa procedeze cand se intampla ca o persoana greseste fata de el, cum sa il mustre el mai intai iar daca nu asculta sa ia cu el 2 martori si sa incerce din nou sa-i vorbeasca si daca acela totusi nu asculta sa-l spuna la intreaga Biserica. Daca acesta nu se caieste de ceea ce a gresit nici macar in fata intregii Biserici atunci sa fie considerat ca un pagan nu ca unul ce crede in Hristos. Era aceasta povestirea despre adevarul care trebuia scos la iveala in cazul ca unul gresea si nu recunostea vina.