Citat:
Īn prealabil postat de IOLANDA
Mergeti neaparat la un preot ortodox,ptr.marturisire,apoi el fiind in masura va sti ce sfat sa va dea. Sa va ajute Bunul Dumnezeu ,sa va casatoriti asa cum va doriti voi.Eu personal va doresc numai bine in drumul pe care l-ati ales.DOAMNE AJUTA!!!
|
Citat:
Īn prealabil postat de Lavrentiu
... problema este delicata, mai ales daca ne gandim ca BO recunoaste Botezul (prin care se face admiterea in Biserica), dar NU ne impartasim cu catolicii, ceea ce inseamna ca BO nu recunoaste Taina Impartasaniei, adica Taina centrala a Bisericii.
Cel mai bine ar fi sa se adreseze episcopului, daca are posibilitatea.
|
Subscriu total la aceste pareri! Face-ti rugaciune, mergeti la duhovnic si el (cu voi sau fara) va merge la episcopul locului pentru binecuvantare. Apoi, respectati intocmai cele ce vi s-au randuit si... iubiti-va in Domnul!
Finii mei cei mai tineri, care ma vor vizita maine

, au fost in aceeasi situatie. Se iubeau curat si am ales sa-i cunun (ca nas) chiar eu! Se poate ce doriti fratiile voastre si nu-i pacat! Mentionez ca fina avea botezul catolic dar a trait intr-o comunitate ortodoxa (mama fiind ortodoxa) de cand se stie. Totul a fost doar o formalitate pentru ca nu era vorba de schimbarea crezului cu un altul. Am primit binecuvantarea de a face Taina Mirungerii si apoi Taina Cununiei a fost ceva firesc! Domnul sa va ajute!
Last Edit:
Totul a durat doua zile, deoarece plecau din tara (obtinerea binecuvantarii -prin telefon, de nevoie, episcopul fiind plecat din localitate-, sambata Mirungerea si duminica Cununia. Restul formalitatilor - in general hartii ce-l privesc pe preotul oficiant - le-am rezolvat ulterior, saptamana urmatoare.). Deci, cu dragoste se poate!