View Single Post
Vechi 27.08.2010, 21:09:31
george.marian george.marian is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec77 Vezi mesajul
Si eu am urmarit "confruntarea" (ce exprimare copilareasca). Se vede ca v-ati razboit de unul singur si ati ajuns pe locul doi. Trice a recunoscut de mai multe ori ca era vorba despre o parere personala (chiar daca o fi fost incredintare, tot personala era) pentru care nu are acoperire scripturistica.

Dar, pentru ca verva dvs. de "razboinic al luminii" sa nu scada, tin sa va spun ca si eu "sunt incredintat" ca Dumnezeu ii va mantui pe copiii nebotezati. " Lãsati copiii si nu-i opriti sã vinã la Mine, cã a unora ca acestia este împãrãtia cerurilor." - spunea Mantuitorul, facand referire la niste copii nebotezati.
Copii care au venit la el, daca erau baieti printre ei, erau baieti-evrei, ceea ce implica ca au fost taiati imprejur in a 8-a zi , fara voia lor .... Un "botez" iudaic incepand cu Avraam ...

Citatul invocat de tine chiar bate apropo pentru botezul pruncilor, pentru ca le-a zis parintilor sa ii lase sa vina la El - fara voia copiilor. Deci copii stiau exact pentru ce vin ?... Dupa parinti nu prea stiau ce fac. Copii credeau ca Iisus este Mantuitorul; asa copii cum erau Il marturiseau: vroiau sa vina la El dar voia parintilor ii oprea. Inseamna ca si copii pot crede in Dumnezeu,in taina lor, deci se bot boteza prunci fiind.

Iti mai dau un citat din Biblie sa vezi cum un prunc isi manifesta credinta in Dumnezeu:

Luca 1:
41. Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt,

Deci pruncul Ioan Botezatorul s-a inchinat Mariei si prin intermediul ei s-a inchinat si Lui Hristos in acelasi timp (pentru ca Duhul Sfânt S-a pogorat peste ea și puterea Celui Preaînalt a umbrit-o, astfel incat sa poarte in pantece pe Mantuitorul lumii), astfel recunoscand-o ca Nascatoare de Dumnezeu.
Deci un prunc poate sa creada si sa slaveasca pe Dumnezeu inca din pruncie ... intr-o anumita taina pe care nimeni nu o intelege. Deci se bot boteza si pruncii pentru a li se da posibilitatea sa ajunga la desavarsire si despatimire cum au fost creati Adam si Eva inainte de caderea lor.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!
Reply With Quote