View Single Post
  #318  
Vechi 27.08.2010, 23:44:44
george.marian george.marian is offline
Member
 
Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 62
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec77 Vezi mesajul
Ati sesizat corect: copii (nebotezati), si baieti si fetite, erau adusi la Hristos, pentru binecuvantare. Acest lucru se face si astazi, in unele biserici crestine. Copii sunt adusi pentru binecuvantare. Botezul este raspunderea lor, mai tarziu, cand vor putea intelege Evanghelia si vor crede (asa cum spune Sfanta Scriptura).



Daca tineti "randuiala lui Dumnezeu" (dupa modelul religiei iudaice) atunci va trebui sa botezati doar pruncii de parte barbateasca. Fetitele nu faceu parte din acesta "randuiala".
Si daca veneau ei pentru binecuvantare stiau ei la ce vin?

Stim bine ca Hristos facea referire la botez pentru ca El a zis :

Matei 11:

25. Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului și al pământului, căci ai ascuns acestea de cei înțelepți și pricepuți și le-ai descoperit pruncilor.


Deci nu oamenilor maturi intelepti si priceputi care sa marturiseasca credinta, ci pruncilor ...

Si chiar Hristos ne indeamna sa fim precum ei:

Matei 18:

3. Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor.


Daca Hristos ne indeamna sa fim precum pruncii, observ ca unii vor sa devina "intelepti si priceputi", exact opusul.

Nu putem priva de har, cum faceti voi , pe pruncii nou nascuti. Pentru noi botezul nu reprezinta un proces de mantuire incheiat precum fac unii, ci reprezinta un nou drum spre despatimire precum erau Adam si Eva inainte de cadere.

Biblia nu a fost scrisa pentru prunci, ei fiind in grija parintilor, care pot auzi, intelege si crede. In plus, mai trebuie facuta o distinctie importanta intre botezul copilului si cel al adultului : adultul trebuie sa se pocaiasca in timp ce pruncul, neavand greseli personale, nu are pacate pentru care sa se pocaiasca. Din moment ce nu si-a inchis inima printr-o respingere voita a vointei lui Dumnezeu, inima lui este deschisa si capabila de a primi harul lui Dumnezeu. Gandeste-te, daca am urma acelasi rationament, din ceea ce citim in 2 Tesaloniceni 3:10 "Daca cineva nu vrea sa lucreze, nici sa nu manance" ar reiesi ca trebuie sa ne infometam copiii, pentru ca nu vor sa munceasca. Desigur ca nu este asa, copiii putand primi hrana chiar daca nu muncesc. Verbele "a se pocai", "a munci" se refera la cei care sunt capabili sa faca aceste lucruri.
Reply With Quote