Citat:
În prealabil postat de paradosis
Nici n-am avut pretentie pentru asa ceva! Cred ca am fost cit se poate de explicit cind am spus “Ortodocsii au incredere absoluta doar in Sfinta Scriptura exprimata in dogma ortodoxa care este lucrarea Duhului Sfint prin Parintii Bisericii.” pentru ca la noi credinta nu inseamna sola scriptura, ci mai mult decit s-a lasat scris, asa cum spune si Sfintul Apostol Pavel. Iar un sfint poate si gresi, dar asta nu conteaza pentru ca Biserica a retinut doar consensul Sfintilor Parinti. In sfirsit, asa cum am mai spus, fiecare are libertate de la Dumnezeu sa creada ce vrea, chiar sa Ii huleasca Duhul!
|
Tu te-ai exprimat clar, insa ceea ce spui tu este pur teoretic, in practica de zi cu zi am trait exact ceea ce se vede si pe site-urile ortodoxe: cati preoti, atatea pareri. Ceea ce la catolici nu s-a intamplat nici macar o data, acolo toti zic asa cum scrie pe site-ul Vaticanului.
Citat:
În prealabil postat de paradosis
Intre a fi “pe placul Domnului” si a fi tolerati exista o mare diferenta. Si Biserica ii tolereaza in apropiere pe cei insetati de adevar ca sa vada si sa cunoasca, dar ii tine departe pe cei incrincenati in erezii si necredinta. Despre cit de “pe placul Domnului” sint necredinciosii si mincinosii, vezi Apocalipsa:
“Iar partea celor fricosi si necredinciosi si spurcati si ucigasi si desfranati si fermecatori si inchinatori de idoli si a tuturor celor mincinosi este in iezerul care arde, cu foc si cu pucioasa, care este moartea a doua.” (21:8)
|
[/quote]
Citeste si tu Evanghelia dupa Ioan ca sa vezi care sunt conditiile ca cineva sa treaca de la moarte direct la viata, in Imparatia Cerurilor, fara sa mai treaca prin judecata, si apoi vorbim si despre Apocalipsa... Pentru ca la aceia m-am referit ca sunt placuti Domnului...