Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 28.08.2010, 15:13:32
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
faptul ca Iisus se va naste dintr-o fecioara nu a fost spus altfel de nici un profet, nu este contestat de nici un crestin, ba chiar este marturisit si de musulmani,
Dar nu este vorba aici (numai) de faptul că Isus S-a născut din fecioară. Pururea fecioria Sfintei Maria înseamnă că noi credem că ea a rămas fecioară și după ce a născut și că a murit fecioară. Acest lucru nu are suport biblic evident și este negat nu numai de musulmani, dar și de protestanți. Totuși, Biserica l-a susținut și există o hotărâre dogmatică în această privință. La fel stau lucrurile și în ceea ce privește caracterul Sfintei Maria de Născătoare de Dumnezeu (Theotokos): avem hotărâre dogmatică a unui sinod, promulgată de papa. Să se fi înșelat ei oare asupra acestui aspect despre care Biblia nu ne lămurește pe deplin ? Eu mă tem că vă apropiați prea mult de principiul protestant "sola scriptura", care este mortal pentru suflet. A asculta de apostolii din zilele noastre nu înseamnă a asculta citatele lor biblice, ci a considera că, atunci când ei iau o hotărâre în materie dogmatică sau morală, Cristos a luat această hotărâre prin gura lor, că El îi ferește pe ei de eroare. Fără asta înseamnă că Biserica nu este vie. Suntem religia vieții, nu religia Cărții. Noi credem că Dumnezeu S-a exprimat prin cărțile pe care Biserica le-a strâns laolaltă și le-a spus "Biblia", iar astăzi se exprimă prin cei chemați la slujirea magisterială. Când Biserica a hotărât că folosirea anticoncepționalelor este păcat, înseamnă că Isus a spus asta și eu cred că orice încercare de a-L despărți pe Isus de Biserică nu vine de la El. Când el a plecat și a promis că va trimite Duh Consolator asupra Bisericii Sale, nu a vrut să spună că va veni A Treia Persoană să spună "lasă că o să fie bine", ci că guvernarea Bisericii este asistată mereu de El.

Citat:
Care este aceasta unica biserica?
Când spun "cred în UNA, sfântă, catolică și apostolică Biserică" mă refer la Biserica Catolică. Există în lume tot felul de Biserici și de comunități și alcătuiri ecleziale, dar o singură Biserică Catolică ce îi strânge împreună pe toți copiii lui Dumnezeu care au aceeași credință și se află în comuniune cu episcopul Romei și cu ceilalți episcopi în comuniune cu el și între ei.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com