Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Dar nu-i asa Nicole ca te simti mai bine cind "practici "aceasta apropiere de Dumnezeu in Norvegia? sau ca Anca in Danemarca? Acolo unde Dumnezeu DOAR DA, adica esti pe varianta: Ma rog, si Dumnezeu IMI DA cu bratele pline pentru ca m-am rugat frumos pe cind in Romania majoritatea sunt pe invers: Ma rog si nu-mi da, PENTRU CA ASTA MERIT, sa ma smereasca.
|
Nu, nu ma simt mai bine aici, caci de cand am venit aici am "scazut" f mult in plan duhovnicesc. Nici inainte nu eram o bigota, dar cand participam la Sf. Liturghie, ma simteam minunat, iar acum cel mai mult imi lipsesc biserica si parintele duhovnic (aici din pacate cea mai apropiata biserica e la mai multe sute de km distanta)
Dumnezeu mi-a dat mult si in Romania si nu pt credinta mea (caci sunt f pacatoasa) intotdeauna am avut mai mult decat mi-a trebuit si i-am ajutat si pe altii cat am putut. Eu nu sunt materialista de felul meu, in sensul ca nu pur mare pret pe lururile materiale, dar sunt constienta ca traiesc intr-o lume materiala.
In Romania aveam un job relativ bine platit (unii ziceau ca e prost platit, dar pt mine era multumitor) , dar a trebuit sa-mi urmez sotul in Norvegia (sotul meu este roman ortodox) pt ca isi gasise de lucru aici, iar in bransa lui era f prost platit in Romania si vrem sa oferim un viitor cat de cat sigur copiilor nostri (primul a sosit deja). Stiu, unii se vor intreba
"ce siguranta vor avea copiii daca vor fi departe de Dumnezeu?", dar eu voi incerca din rasputeri sa ii invat credinta cea dreapta (ortodoxia)
Hai sa fim seriosi: Dumnezeu nu le da "cu mainile pline" celor aflati in tarile civilizate, si mai putin celor aflati in tari mai sarace. Stiti cum se spune:
"Dumnezeu da, dar nu baga si in traista", deci se pare ca Dumnezeu a dat tuturor la fel, dar numai unii au stiut sa bage in traista. E ca in pilda cu inmultirea talantilor. Se pare ca indepartarea de Dumnezeu din perioada comunista si-a lasat amprenta pt mult timp si sper din suflet ca tara mea de suflet sa ajunga sa aiba conducatori destoinici, care sa stie sa inmulteasca talantii si nu sa-i foloseasca in scop personal.
Ii apreciez pe norvegieni pt ca au un cult al respectului fata de ceilalti. Majoritatea sunt protestanti, dar sunt mai cinstiti decat majoritatea romanilor ortodocsi. Nu imbratisez deloc protestantismul, dimpotriva; dar un lucru e clar: bunul simt nu tine de religie.