Citat:
În prealabil postat de Danut7
"Prietenia" asta religioasa intre un preot si un sectar(penticostal) nu e normala.. Ortodoxia este extrem de diferita de penticostalism.Una e respectul si prietenia si alta e acordul religios.Nu poate exista acord religios intre un ortodox(preot) si penticostal fara compromisuri.. Despre "prietenia" asta vorbeam.. Nu mi se pare si nu mi s-a parut normala.. Mai ales din partea unui preot..
|
Faceti presupuneri.
Nu stiu unde ati vazut dumneavoastra acordurile religioase despre care scrieti.
Eu cred ca tot ce nu va convine este faptul ca domnul preot nu injura ca dumneavoastra.
Daca sunteti chiar asa de curios va pot spune ca nu poate fi vorba de un acord cu raspunsul domnului preot Gheorghe.
Am intrebat daca
Botezul Dorintei poate fi aplicat in cazuri precum cel din Giulesti si daca
Botezul Dorintei are aceeasi valoare cu Botezul Muceniciei si Botezul in Apa.
Am preferat sa nu mai insist dar consider ca inca nu am primit raspunsurile.
Cum puteam sa fiu sau sa nu fiu de acord cu ele?
Dar chiar daca as fi fost de acord cu pozitia teologica a domnului preot asta insemna „adulter spiritual”?
Sa ma fereasca Dumnezeu de o asa gandire. Eu sunt de acord cu, probabil, 90% din teologia ortodoxa si tot nu ma consider a fi intr-un adulter spiritual.
Cred ca folositi termeni de care nu aveti habar.
Si tot ceea ce va deranjeaza este faptul ca domnul preot nu a venit pe forum ca sa blesteme si sa anatemizeze pe toti cei care sunt de alta confesiune decat a dumitale.
P.S. Recomand sa ne intoarcem la topic.
Domnule Danut7, aveti vreun raspuns la cele doua intrebari de mai sus?