Citat:
În prealabil postat de vasinec77
Cand Sfantul Apostol Pavel isi manifesta dorinta de a fi cu Domnul, sa gandeste la revenirea Domnului, pentru a-i lua cu El pe cei credinciosi (asa cum a promis).
|
Fals. Pentru că versetul de la Filipeni 1:23 spune
"Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine" ceea ce atestă mai mult decât evident că sfântul Pavel credea că este posibil să fie cu Hristos chiar în afară de trup. Spune foarte clar: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, ceea ce dovedește mai mult decât evident că sfântul Pavel credea că este posibil să fie cu Hristos, iar asta nu se poate decât într-o stare de conștiență sufletească, chiar și despărțit fiind de trup prin moarte trupească, deci în acest pasaj este evident că vorbește despre altceva decât ce va avea loc în planul eshatologic. Bineînțeles că acest lucru nu este neapărat valabil pentru orice om, fie și creștin, însă pentru sfântul Pavel este adevărat: el este încă de la moartea sa fizică cu Hristos, chiar dacă nu în modul deplin în care va fi la sfârșit, în împărăția lui Dumnezeu.
Falsitatea afirmației tale se mai poate dovedi și prin alte citate scripturistice. Spre exemplu, în epstola a doua către corinteni:
"Avem încredere și voim mai bine să plecăm din trup și să petrecem la Domnul." (2 Corinteni 5:8) Încă o dată sfântul Pavel mărturisește că își dorește să plece din trup pentru a petrece cu (a fi la) Domnul, deci chiar și în afară de trupul său pământesc care a murit. Verset care atestă din nou în mod absolut evident că sfântul Pavel credea că el poate și va fi cu sau la Domnul, chiar și după moartea sa trupească.
Acest lucru nu înseamnă că acest lucru este valabil în mod necesar pentru toți oamenii, însă pentru sfântul Pavel este valabil și adevărat, fapt care dovedește fără putință de tăgadă falsitatea teoriei adventiste care spune că: "Un studiu atent descoperă faptul că învățătura consecventă a Bibliei este aceea că moartea pune capăt conștienței". Nu știu dacă este adevărată sau falsă pentru unii oameni, însă datorită generalizării această teorie este evident
falsă contrazicând sfânta scriptură care vorbește prin gura sfântului Pavel și care recunoaște credința că, în cazul lui (nu știu dacă neapărat și pentru alții), este posibil a fi (a petrece) cu (la) Domnul Hristos chiar și după moartea sa trupească. Practic respectiva teorie adventistă este mai mult decât evident o erezie, o înșelare, o greșeală, o minciună. Asemenea aberații și greșeli se datorează în mod evident interpretării sfintei scripturi de către anumiți sectari "profetici" doar după mintea lor sectară și lipsită de călăuzirea Duhului Sfânt.