29.08.2010, 00:04:34
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe
Nu credeti ca atitudinea aceasta nu va face cinste, nici dumneavoastra si nici ortodoxiei? Oare daca erati in parohia mea si m-ati fi vazut stand de vorba cu un om ce nu este ortodox ce ati fi facut? Probabil m-ati fi "taxat" prin aceeasi atitudine pe care o exprimati aici! Acolo poate m-ar fi afectat, oarecum, aici insa nu ma intereseaza. Asta doar pentru faptul ca eu consider ca pentru a avea dreptul sa ma acuzati de un lucru (indiferent care) trebuie, mai intai, sa va prezentati macar la modul in care am facut-o eu (nume, varsta, etc.). Inclin sa cred ca fie nu ati depasit 15 -16 ani si nu aveti capacitatea de a pricepe lucruri mai voluminoase decat cutia dumneavoastra craniana, fie sunteti frustrat de vreo situatie din viata proprie si incercati cu tot dinadinsul sa iesiti in evidenta chiar cu lucruri care jignesc. Atitudinea de care dati dovada va descalifica in fata unui om ce doreste un dialog normal cu scopul de a intelege. Probabil dumneavoastra considerati ca oricine nu este ortodox este condamnat deja la iad! Eu nu! Eu stiu ca un preot ortodox este (trebuie sa fie) intruchiparea lui Hristos.
Pentru (ne)linistea dumneavoastra am sa va mai spun un lucru si gata: gratie unui duhovnic deosebit am invatat sa-L simt pe Hristos nu ca pe o filozofie, ori poveste, ori idee mareata, ci ca pe o realitate clara. Si stiti unde il gasesc cel mai ades? In rugaciune si in aproapele meu. De ce credeti ca aproapele unui preot ortodox nu poate fi decat tot un ortodox? Hristos mi-a zis altceva: "Mergi si fa si tu asemenea!". Adica asemenea samarineanului milostiv, dar banuiesc ca stiti despre ce vorbesc, chiar mai bine decai orice preot, nu-i asa! Asa mi-ati lasat impresia.
|
Domnule preot, ocupa-te nene mai intai de cei carora le esti dator cu servirea,de ai tai si de poporul tau(ortodox), nu de altii, ca si Hristos a zis "Nu sunt trimis decat la oile ratacite ale lui Israel" si "nu dati cele sfinte cainilor"..
|