Subiect: Bunul simt
View Single Post
Vechi 29.08.2010, 00:08:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Nu mai pot sau nu mai vreau sa vad si frumosul (daca el m-ai exista) din lume. Ochii mei se opresc critic mereu asupra fustelor scurte. Mintea mea refuza sa ii mai ofera "circumstante atenuante" manelistului care ma injura. Inima mea s-a racit.
Grâul va fi mereu amestecat cu neghină, până la sfârșit, până la Ziua Aceea. Dar asta este valabil nu numai în lume, ci și în noi înșine. Fiecare dintre noi are în el grâu și are neghină. Dacă am vedea câtă neghină ne împresoară inima, poate că am fi mai îngăduitori și am vedea cât de mult semănăm, în fond, cu cei care nu ne plac. Munți buruienoși se înalță peste tot, iar câmpiile popoarelor arată, deocamdată așa: 99 % neghină, 1 % grâu. Providența, sau acțiunea lui Dumnezeu în lume este explicația pentru care lumea mai există și grâul nu este sufocat de neghină, așa cum ne-am aștepta. Câtă răbdare are Dumnezeu ! Cum știe El să aștepte, uneori zeci de ani, ca cineva să se curețe cu ajutorul harului Lui, să ardă neghina din el, ca să strălucească aurul grâului din sufletul lui ! Și dacă Dumnezeu are asemenea răbdare cu noi, noi de ce nu am avea cu aproapele nostru ? Cea cu fustă scurtă este poate o sfântă care încă nu s-a întâlnit cu Mirele ei. Dar poate că se va întâlni odată și îi va șterge picioarele cu pletele ei și nard de preț va da pentru El. Și manelistul care înjură poate că este văzut de Dumnezeu, în preștiința Lui, ca unul dintre sfinți, pe care îl va chema și el va auzi chemarea Lui. Câți sfinți au făcut, înainte de a-L cunoaște, lucruri mult mai rele decât să înjure !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 29.08.2010 at 07:40:31.
Reply With Quote