Citat:
În prealabil postat de vasinec77
Gresit. Eu nu am nici o "mostenire irevocabila" de la predecesori. Sunt un fost ortodox, care si-a bagat nasul prin multe biserici si a cercetat mai multe doctrine.
Si, nici ideile si cunostintele pe care le-am acumulat, in urma a multor ore de studiu, nu sunt batute in cuie. Daca dvs. imi demonstrati ca am o credinta gresita, neconforma cu Sfanta Scriptura, nu am nici o problema in a recunoaste acest lucru. Chiar v-as fi recunoscator daca mi-ati arata unde gresesc. Nu ma intereseaza sa am eu dreptate. Ma intereseaza adevarul.
Puteti sa ma credeti sau nu, dar in biserica mea este foarte raspandit modul acesta de gandire. Stim ca ne mintim pe noi daca incercam sa aparam o doctrina care nu este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu (singura norma de credinta).
|
imi pare rau ca nu ..recunoasteti,domnule dar ...ca orice forma de organizare Biserica incuba si administratie si acel "consens" unitar al membrilor ei! noi il recunoatem:nu studiem ci luam adevarul din Sfanta Traditie si Sfanta Scriptura,acolo unde nu intelegem cerem sfatul clericilor nostri! apoi ...avem o istorie in cadrul acestei biserici,inevitabil in continuitate,d stra chiar nu aveti aceasta istorie a bisericii d stre????? m as mira mult si tare....pt ca altfel printr o logica simpla ati fi definit ca un crestin liber cugetator in cautarea Adevarului! ca atare ....intrigant este ceva: atacati Biserica Ortodoxa pt ca ea a fost este si va fi...aveti tot dreptul,dar de ce pt cultura noastra generala nu ne relatati : mod de organizare al bisericii d stre,foruri de conducere.mod de administratie ,adevar dogmatic.si multe altele cu care in BOR sunteti familiarizat si chiar atacati ca find impotriva credintei d stre????! altfel ..o intrebare nu o socotiti pe Predecesoarea d stra ..Profet??? va rog sa imi raspundeti