View Single Post
Vechi 29.08.2010, 17:51:42
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de goodgospel Vezi mesajul
Domnule Iusin,

Mantuitorul nostru ne-a creat fiinte rationale si ne-a oferit libertate de a gandi. Nu cred ca dumneavoastra mai credeti astazi in ideea ca Pamantul este plat doar pentru ca Sf. Augustin a crezut asa. Noi avem minte si ratiune si trebuie sa o folosim, nu sa credem in superstitii si alte minuni.
Referitor la ultimul citat si parafrazare: cred ca stiti ca in vechime nu existau semne de punctuatie si acea fraza poate fi interpretata in fel si chip.
Sunt multe lucruri pe care nu le intelegem, dar nu stiu cum o fi ajuns acel talhar in rai, cand Domnul Isus ii spne Mariei dupa inviere ca nu s-a urcat inca la Tatal. Probabil ca ati mostenit si aici o explicatie prin cine stie ce cai indumnezeite si mi-o oferiti si mie.
Explicatii la paradoxul subliniat de dv,care pe scurt poate fi enuntat:<<cum a ajuns talharul vineri in rai cand Hristos nu ajunsese nici macar Duminica>> ,deci explicatii zic,as putea gasi.Chiar mi-au venit in minte,legat de faptul ca Hristos era si Dumnezeu ,deci atot prezent.Dar nu acesta e scopul postarilor mele,de a despica firul in 4 ,si a lumina pe altii,in calitatea mea de atoate-cunoscator.
Scopul meu a fost sa subliniez ca dogma nemuririi sufletului,care nu decurge imediat din Biblie,ci vine pe o cale mai ocolita,e o dogma de mare pret,care ne ajuta mult in intelegerea comuniunii Bisericii,a responsabilitatii noastre in fata Judecatii,si chiar a intelegerii si acceptarii mortii.
Aceasta dogma e cu totul nefireasca firii umane si intregii ei culturi,de aceea e greu de acceptat si inteles.E unul din 'cadourile' facute noua de Duhul in intelegerea lumii de dincolo,o dogma la care mintea omeneasca singura,nu ar fi putut ajunge.
Ceea ce ma intereseaza cu adevarat este daca ea este sau nu reala.Ori nenumaratele minuni facute la rugaciunile catre sfinti,chiar morti trupeste,adeveresc ca acestia participa activ la viata Bisericii.
In plus pentru mine aceasta dogma e importanta si fertila in sistemul meu de gandire,si imi ajuta mult,de aceea cred in ea cu toata taria,chiar daca mintea mea mai gaseste uneori argumente si indoieli,din varsta copilariei ei,cand moartea era un somn inconstient sau semi-constient ,la cimitirul din colt ,la cota -2.