Niciodata dragostea ,si chiar viata ,nu e mai minunata,decat atunci cand se arata prin fapte.
Aceasta e calea imparateasca,simpla de altfel,si la indemana fiecaruia dintre noi. Si a cersetorului ,si a drogatului de pe scara,si a celui sarac si a celui bogat,si a politicianului,si a celor din gastile de cartier.
Faptele concrete catre aproapele,mancarea data,atentia acordata,ajutorul din inima,acestea sunt care fac ca viata sa merite sa fie traita.
Nu conteaza cate dogme am acumulat,cat am fost de departe(nu din vina noastra) de biserica.Conteaza ceea ce ai facut fata in fata fiind cu omul de langa tine,si cat de constient ai fost ca acela e egalul tau.Ca tot infinitul fiintei tale ,este acelasi si in tine si in el. Ca toata dragostea care o are Dumnezeu pentru tine,este aceeasi cu dragostea pentru el,aproapele tau,egalul tau. Nu exista oameni prosti,sau demn de dispretuit.Ci toti sunt egalii nostri.Cine a jignit un om ,a jignit insasi specia umana,si s-a jignit pe sine insusi.
Cine ajuta un om,arata ca a inteles ca toti suntem una,si ca Hristos este in mijlocul nostru,printre noi.
P.S. Multumesc pe aceasta cale celui care m-a ajutat cand am ramas impotmolit cu masina intr-o mica mlastina,si care si-a golit tot portbagajul ca sa poata sa ma tracteze.Bineinteles ca astfel de om nu a vrut nici un ban.
Oare eu as fi fost la fel de bun,sau imi vedeam de tihna iesirii duminicale la iarba verde,gandind ca lasa ca il vor ajuta altii .
Dumnezeu este viu ,si lucreaza printre noi !
|